Inspiratie Recepten

Mijn BBQ Hero + gegrilde nectarinesalade recept

BBQ hero Heinz

Tags:    

Sponsored

BBQ en zomer zijn voor veel mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op een warme dag BBQ-en is natuurlijk het fijnste wat er is omdat je dan ook buiten kunt genieten van de maaltijd. Wij steken zelf in de zomer ook regelmatig de BBQ aan, soms is het alleen maar voor een stukje vis of vlees.

Wij hebben zelfs 2 BBQ’s staan, een grote en een kleine. De kleine gebruiken we als we met z’n tweeën BBQ-en of als we alleen een stukje vis of vlees willen grillen. De grote is voor als er vrienden/familie mee komen eten. Ik vind dit trouwens echt een ideale oplossing!

Wij BBQ-en trouwens ook gewoon als het kouder is. Zo hebben we afgelopen oud & nieuw ook de BBQ aangestoken. Diegene die dan het vlees mag grillen, meestal mijn man, staat dan dus in de kou buiten. Maar ach, zo koud was het afgelopen 31 december niet. Het nadeel van altijd gewoon stug de BBQ aansteken is dat je dan dus wel binnen moet eten. Het smaakt er niet minder om, maar buiten eten heeft toch wel meer charme.

Heinz schort

Om de zomer te vieren heeft Heinz 5 sauzen; Tomato Ketchup, Hot Chilli Ketchup, Yellow Mustard Mild, Curry en Barbecue Classic, uitgeroepen tot de BBQ Heroes van 2016. Van al deze sauzen heeft Heinz heldenkostuums laten maken en daarbij kwam de vraag om mijn persoonlijke BBQ Hero uit te roepen.
Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken, want mijn BBQ hero is bij uitstek mijn man. Bij deze roep ik dan ook mijn man uit tot dé BBQ Hero van 2016! Uiteraard steekt hij zich met alle liefde voor jullie in het Mustard Master kostuum. Ziet hij er niet goed uit?!

BBQ hero Heinz

BBQ hero Heinz

Als wij gaan BBQ-en is mijn man diegene die standaard achter de grill staat. Sommige dingen laat ik met alle liefde en plezier aan hem over en dit is er 1 van, want sommige dingen kan hij nou eenmaal veel beter. BBQ-en is daar zeker het perfecte voorbeeld van!
Een perfect stukje vlees van de BBQ gaat hem met gemak af en ook de groentes etc zijn geen probleem. Als wij gaan BBQ-en weet ik zeker dat het genieten is.

kofte

De allergrootste favoriet van mijn man, mij (en onze vrienden) zijn deze köfte, dit is een Turks recept en zijn een soort gekruide hamburgertjes. Een gerechtje wat hier steevast op de BBQ ligt en gepaard gaat met Turks brood, sla en een lekkere saus.

“Deze köfte zijn mijn jeugdherinnering; als wij vroeger gingen bbqen met de familie dan werden deze altijd gemaakt. Nu nog steeds trouwens”

De komende dagen zal ik de andere gerechten die je op de foto’s ziet met jullie delen! Dus kom vooral nog een paar keer terug voor heerlijke BBQ inspiratie.


Ondertussen kun je vast aan de slag met dit heerlijke salade recept dat Miljuschka Witzenhausen voor Heinz ontwikkelde. Vergeet ook zeker niet even een kijkje te nemen op Heinz.nl voor meer recepten.

Onderstaand recept is voor 4 personen

gegrilde nectarinesalade heinz

Ingrediënten
– 4 nectarines
– zonnebloemolie
– 1 rode peper
– 1 bosje dragon
– 1 el Heinz Yellow Mustard (mild)
– 2 tl balsamicoazijn
– olijfolie extra vierge
– 350 g cherrytomaatjes
– 4 little gem
– 75 g rucola
– 200 g feta
– 65 g geschaafde amandelen

Bereiding
1. Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

2. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en bestrijk de snijkanten van de nectarines met zonnebloemolie. Leg de nectarines met de snijkant naar beneden op een medium-hete barbecue en gril tot ze zacht beginnen te worden en bruin gekleurd zijn. Leg de nectarines als ze gegrild zijn op laag vuur op de barbecue om ze warm te houden.

3. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de peper in stukjes. Pluk de dragon en snijd de dragon fijn. Meng voor de dressing de milde Yellow Mustard met de balsamicoazijn, dragon, rode peper en olijfolie. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Pluk de little gem en halveer de tomaatjes. Meng de little gem en de tomaatjes met de rucola, meng de mosterddressing erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

4. Schep de salade op een bord, snijd de nectarines in parten en steek ze in de salade. Verkruimel de feta over de salade en bestrooi met amandelschaafsel.


wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
  • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee ❤🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl