Sponsored

BBQ en zomer zijn voor veel mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op een warme dag BBQ-en is natuurlijk het fijnste wat er is omdat je dan ook buiten kunt genieten van de maaltijd. Wij steken zelf in de zomer ook regelmatig de BBQ aan, soms is het alleen maar voor een stukje vis of vlees.

Wij hebben zelfs 2 BBQ’s staan, een grote en een kleine. De kleine gebruiken we als we met z’n tweeën BBQ-en of als we alleen een stukje vis of vlees willen grillen. De grote is voor als er vrienden/familie mee komen eten. Ik vind dit trouwens echt een ideale oplossing!

Wij BBQ-en trouwens ook gewoon als het kouder is. Zo hebben we afgelopen oud & nieuw ook de BBQ aangestoken. Diegene die dan het vlees mag grillen, meestal mijn man, staat dan dus in de kou buiten. Maar ach, zo koud was het afgelopen 31 december niet. Het nadeel van altijd gewoon stug de BBQ aansteken is dat je dan dus wel binnen moet eten. Het smaakt er niet minder om, maar buiten eten heeft toch wel meer charme.

Heinz schort

Om de zomer te vieren heeft Heinz 5 sauzen; Tomato Ketchup, Hot Chilli Ketchup, Yellow Mustard Mild, Curry en Barbecue Classic, uitgeroepen tot de BBQ Heroes van 2016. Van al deze sauzen heeft Heinz heldenkostuums laten maken en daarbij kwam de vraag om mijn persoonlijke BBQ Hero uit te roepen.
Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken, want mijn BBQ hero is bij uitstek mijn man. Bij deze roep ik dan ook mijn man uit tot dé BBQ Hero van 2016! Uiteraard steekt hij zich met alle liefde voor jullie in het Mustard Master kostuum. Ziet hij er niet goed uit?!

BBQ hero Heinz

BBQ hero Heinz

Als wij gaan BBQ-en is mijn man diegene die standaard achter de grill staat. Sommige dingen laat ik met alle liefde en plezier aan hem over en dit is er 1 van, want sommige dingen kan hij nou eenmaal veel beter. BBQ-en is daar zeker het perfecte voorbeeld van!
Een perfect stukje vlees van de BBQ gaat hem met gemak af en ook de groentes etc zijn geen probleem. Als wij gaan BBQ-en weet ik zeker dat het genieten is.

kofte

De allergrootste favoriet van mijn man, mij (en onze vrienden) zijn deze köfte, dit is een Turks recept en zijn een soort gekruide hamburgertjes. Een gerechtje wat hier steevast op de BBQ ligt en gepaard gaat met Turks brood, sla en een lekkere saus.

“Deze köfte zijn mijn jeugdherinnering; als wij vroeger gingen bbqen met de familie dan werden deze altijd gemaakt. Nu nog steeds trouwens”

De komende dagen zal ik de andere gerechten die je op de foto’s ziet met jullie delen! Dus kom vooral nog een paar keer terug voor heerlijke BBQ inspiratie.


Ondertussen kun je vast aan de slag met dit heerlijke salade recept dat Miljuschka Witzenhausen voor Heinz ontwikkelde. Vergeet ook zeker niet even een kijkje te nemen op Heinz.nl voor meer recepten.

Onderstaand recept is voor 4 personen

gegrilde nectarinesalade heinz

Ingrediënten
– 4 nectarines
– zonnebloemolie
– 1 rode peper
– 1 bosje dragon
– 1 el Heinz Yellow Mustard (mild)
– 2 tl balsamicoazijn
– olijfolie extra vierge
– 350 g cherrytomaatjes
– 4 little gem
– 75 g rucola
– 200 g feta
– 65 g geschaafde amandelen

Bereiding
1. Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

2. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en bestrijk de snijkanten van de nectarines met zonnebloemolie. Leg de nectarines met de snijkant naar beneden op een medium-hete barbecue en gril tot ze zacht beginnen te worden en bruin gekleurd zijn. Leg de nectarines als ze gegrild zijn op laag vuur op de barbecue om ze warm te houden.

3. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de peper in stukjes. Pluk de dragon en snijd de dragon fijn. Meng voor de dressing de milde Yellow Mustard met de balsamicoazijn, dragon, rode peper en olijfolie. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Pluk de little gem en halveer de tomaatjes. Meng de little gem en de tomaatjes met de rucola, meng de mosterddressing erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

4. Schep de salade op een bord, snijd de nectarines in parten en steek ze in de salade. Verkruimel de feta over de salade en bestrooi met amandelschaafsel.