Laten we de BBQ recepten aftrappen met deze overheerlijke koolsla met appel. Koolsla, ook wel coleslaw, is een heerlijk en knapperig bijgerecht dat heerlijk is bij de BBQ maar ook bij vele andere maaltijden. Maak vooral wat te veel, zo kun je er de dagen erna nog als lunch van genieten!
Zoals gisteren aangekondigd (klik) staan de komende recepten die ik ga delen met jullie allemaal in het teken van de BBQ. Naast vlees en vis mogen salades ook niet ontbreken.
Deze koolsla is extra makkelijk te maken als je gesneden witte en rode kool koopt in de winkel. Dan hoef je echt alleen nog maar de appel te snijden en de dressing te mixen. Peanuts!
De appel maakt deze salade trouwens wel echt extra lekker, het fris-zure van de granny smith combineert heerlijk met de kool, wortel en romige dressing.
Onderstaand recept is zeker genoeg voor 6 personen. Wij waren met 4 en hadden zoveel over dat ik er nog 2 dagen van heb genoten met de lunch.
Koolsla met appel (coleslaw)
Ingrediënten
- 5 el yoghurt
- 1,5 el mosterd
- 1,5 el honing
- 3 el olijfolie
- 1 el azijn
- 1 snuf zout
- 200 g rode kool
- 200 g witte kool
- 100 g wortel julienne
- 1 flinke appel
Instructies
- Meng in een kommetje de yoghurt, azijn, mosterd, honing, olie en een snufje zout tot een romige dressing.
- Snijd het klokhuis uit de appel en de vrucht in dunne reepjes.
- Doe alle groenten en de appel samen in een kom.
- Schep net voor het serveren de dressing door de salade.