Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Ingelise de Vries

ingelise

Tags:   

Vandaag stel ik graag Ingelise de Vries aan jullie voor in Monday Meets. Haar blog bevat, zoals ze het zelf zo mooi zegt; haar gebundelde verhalen. Je vind verschillende onderwerpen op haar website en ik word persoonlijk erg blij van haar schrijfstijl. Ik heb er weer een nieuwe favoriet bij!

 

Wie
Ik ben Ingelise de Vries, freelance journalist en hobbyblogger op ingelisedevries.nl Daar ben ik ruim tien jaar geleden ooit mee begonnen, bloggen, en inmiddels verdien ik alweer een paar jaar mijn geld met schrijven! Ik voel me dan ook regelmatig een onwijze bofkont. Ik zit een paar dagen per week als freelance redacteur bij Metronieuws.nl, de rest van de tijd vul ik met tijdelijke projecten. Van bloggen voor bruidswinkels tot het interviewen van ondernemers voor de website een groot biermerk: het varieert enorm!

Wat
Op mijn blog schrijf ik voornamelijk over cultuur. Wekelijks interview ik mensen over hun favoriete liedjes, tip ik mijn favorieten, recenseer ik een nieuwe film en deel ik drie nieuwe albums van die week. Daarnaast geef ik graag mijn ongezouten mening in columns en deel ik elke week mijn favoriete recepten. Het gaat dus écht over dingen die ik leuk vind, een heel persoonlijk blog waarmee ik mensen hoop te inspireren tot het doen van nieuwe dingen. En komend seizoen ga ik als het goed is ook weer heel veel toffe muzikanten en bands interviewen, concerten bezoeken en toneelstukken recenseren!

ingelise

Koffie/Thee
Thee, de hele dag door, liters! Bij voorkeur wel kruidenthee. Hartstikke gezond en superlekker! Vooral als je het vers maakt, dat kan met zoveel meer dan alleen munt. Mijn ideale remedie als ik denk ziek te gaan worden is overigens ook thee: ik kook wat gember, voeg er wat chilipoeder aan toe, een scheutje citroensap en wat agave om het lekker te maken. Als je dat nét te heet drinkt (in een heel warm bad), ben je de opkomende griep na een nachtje slapen kwijt.

Hartig/Zoet
Hartig! Van chips tot kaas, van vis tot een bittergarnituur, ik ben een liefhebber van hartig eten. Van ontbijt tot tussendoortje, van lunch tot midnight snack, als het maar hartig is! Wellicht zorgt dat ervoor dat de momenten dat ik wel iets zoets eet, extra fijn zijn.

Beste herinnering aan eten
Dat zijn toch altijd de kerstavonden met ons gezin. We koken allemaal een gang en zitten vanaf een uur of vijf tot een uur of één aan tafel met eten, drinken en het fijne familiegevoel. Ondanks dat ik een hekel heb aan de winter, kijk ik daar altijd onwijs naar uit! Overigens ook een traditie die ik heb meegenomen: ik eet geregeld lekker uitgebreid samen met vrienden. Eten is voor mij écht een sociale bezigheid.

Favoriete foodspot Dat is er niet eentje, denk ik. Ik ben gek op het restaurant Gin Neo in Amsterdam. Je krijgt negen gerechtjes met bijpassende wijnen. Maar dat is niet het enige: chefkok Jin vertelt je bij elk gerecht waarom hij dit gerecht heeft bereid en wat het verhaal erachter is. Dat gebeurt vervolgens ook bij de wijn die je erbij krijgt. En, ook fijn, er wordt bijna niks weggegooid. Ik heb zelfs een keer de graatjes van de haring geserveerd gekregen! Met succes…

Een andere plek waar ik overal in het land heel graag kom is Bagels & Beans. De bagels zijn heerlijk, het personeel is vriendelijk en ik kan er altijd onwijs fijn werken. Of gewoon even een uurtje zitten met koffie of een sapje om mensen te kijken.

ingelise

Favoriete gerecht
Lastig, lastig. Mijn ultieme comfort foods zijn risotto en soep, in alle soorten en maten. Verder hou ik heel erg van experimenteren in de keuken, dus ik probeer gerechten die ik superlekker vind, niet veel vaker te maken. Anders vergeet ik vaker te experimenteren…

Quote/Motto/Lijfspreuk
Spreken is zilver, schrijven is goud.

Monday Favorite
Dit vond ik een onwijs lastige vraag, dus volgens mij moet ik het maar klein houden. In een trainingsbroek en een warme trui op de bank met een kop thee en een goede film. En dat is het unieke moment dat ik iets zoets te knabbelen wil. Overigens mag de thee ook worden geruild voor een heel lekkere rode wijn.

Waar
http://www.ingelisevries.wordpress.com

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
  • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee ❤🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl