Vandaag stel ik graag Ingelise de Vries aan jullie voor in Monday Meets. Haar blog bevat, zoals ze het zelf zo mooi zegt; haar gebundelde verhalen. Je vind verschillende onderwerpen op haar website en ik word persoonlijk erg blij van haar schrijfstijl. Ik heb er weer een nieuwe favoriet bij!

 

Wie
Ik ben Ingelise de Vries, freelance journalist en hobbyblogger op ingelisedevries.nl Daar ben ik ruim tien jaar geleden ooit mee begonnen, bloggen, en inmiddels verdien ik alweer een paar jaar mijn geld met schrijven! Ik voel me dan ook regelmatig een onwijze bofkont. Ik zit een paar dagen per week als freelance redacteur bij Metronieuws.nl, de rest van de tijd vul ik met tijdelijke projecten. Van bloggen voor bruidswinkels tot het interviewen van ondernemers voor de website een groot biermerk: het varieert enorm!

Wat
Op mijn blog schrijf ik voornamelijk over cultuur. Wekelijks interview ik mensen over hun favoriete liedjes, tip ik mijn favorieten, recenseer ik een nieuwe film en deel ik drie nieuwe albums van die week. Daarnaast geef ik graag mijn ongezouten mening in columns en deel ik elke week mijn favoriete recepten. Het gaat dus écht over dingen die ik leuk vind, een heel persoonlijk blog waarmee ik mensen hoop te inspireren tot het doen van nieuwe dingen. En komend seizoen ga ik als het goed is ook weer heel veel toffe muzikanten en bands interviewen, concerten bezoeken en toneelstukken recenseren!

ingelise

Koffie/Thee
Thee, de hele dag door, liters! Bij voorkeur wel kruidenthee. Hartstikke gezond en superlekker! Vooral als je het vers maakt, dat kan met zoveel meer dan alleen munt. Mijn ideale remedie als ik denk ziek te gaan worden is overigens ook thee: ik kook wat gember, voeg er wat chilipoeder aan toe, een scheutje citroensap en wat agave om het lekker te maken. Als je dat nét te heet drinkt (in een heel warm bad), ben je de opkomende griep na een nachtje slapen kwijt.

Hartig/Zoet
Hartig! Van chips tot kaas, van vis tot een bittergarnituur, ik ben een liefhebber van hartig eten. Van ontbijt tot tussendoortje, van lunch tot midnight snack, als het maar hartig is! Wellicht zorgt dat ervoor dat de momenten dat ik wel iets zoets eet, extra fijn zijn.

Beste herinnering aan eten
Dat zijn toch altijd de kerstavonden met ons gezin. We koken allemaal een gang en zitten vanaf een uur of vijf tot een uur of één aan tafel met eten, drinken en het fijne familiegevoel. Ondanks dat ik een hekel heb aan de winter, kijk ik daar altijd onwijs naar uit! Overigens ook een traditie die ik heb meegenomen: ik eet geregeld lekker uitgebreid samen met vrienden. Eten is voor mij écht een sociale bezigheid.

Favoriete foodspot Dat is er niet eentje, denk ik. Ik ben gek op het restaurant Gin Neo in Amsterdam. Je krijgt negen gerechtjes met bijpassende wijnen. Maar dat is niet het enige: chefkok Jin vertelt je bij elk gerecht waarom hij dit gerecht heeft bereid en wat het verhaal erachter is. Dat gebeurt vervolgens ook bij de wijn die je erbij krijgt. En, ook fijn, er wordt bijna niks weggegooid. Ik heb zelfs een keer de graatjes van de haring geserveerd gekregen! Met succes…

Een andere plek waar ik overal in het land heel graag kom is Bagels & Beans. De bagels zijn heerlijk, het personeel is vriendelijk en ik kan er altijd onwijs fijn werken. Of gewoon even een uurtje zitten met koffie of een sapje om mensen te kijken.

ingelise

Favoriete gerecht
Lastig, lastig. Mijn ultieme comfort foods zijn risotto en soep, in alle soorten en maten. Verder hou ik heel erg van experimenteren in de keuken, dus ik probeer gerechten die ik superlekker vind, niet veel vaker te maken. Anders vergeet ik vaker te experimenteren…

Quote/Motto/Lijfspreuk
Spreken is zilver, schrijven is goud.

Monday Favorite
Dit vond ik een onwijs lastige vraag, dus volgens mij moet ik het maar klein houden. In een trainingsbroek en een warme trui op de bank met een kop thee en een goede film. En dat is het unieke moment dat ik iets zoets te knabbelen wil. Overigens mag de thee ook worden geruild voor een heel lekkere rode wijn.

Waar
http://www.ingelisevries.wordpress.com