Dit is echt de lekkerste smaakcombinatie ooit; tomaat met mozzarella en basilicumdressing. Een klassieke smaakcombinatie in een ander jasje. Normaal maak ik dit gerecht meestal door alles in plakjes op een bord te leggen, maar dit ziet er toch ook wel erg leuk uit!

Dit is zo’n gerechtje dat bijna overal lekker bij smaakt. Het voordeel is ook nog dat je het echt in een handomdraai maakt; wat snijwerk en vervolgens de dressing maken.
Wij aten dit als bijgerecht bij de BBQ, maar zoals gezegd; het smaakt bijna overal lekker bij! Ik kan me ook zo voorstellen dat ik dit als lunch eet. (wat een straf)

Nu kan ik hier een ellenlang verhaal schrijven en uitleggen waarom het nou precies zo lekker is… Maar ach, ik denk dat dat wel voor zichzelf spreekt. Dus hop, duik die keuken in!

Ingrediënten
– 1 grote tomaat
– 1 bol mozzarella
– handvol verse basilicum
– 2,5 el olijfolie
– 0,5 tl witte wijnazijn
– zout en peper
– 2 el pijnboompitjes

Bereiding
Snijd plakken van de tomaat van iets minder dan een centimeter dikte. Blijf ongeveer een halve centimeter van de onderkant af.

Snijd de mozzarella in plakken en steek die in de tomaat.

Doe de basilicumblaadjes, olie, azijn en een snuf zout en peper in je keukenmachine en pulseer enkele keren tot je een egale dressing hebt.
Proef de dressing of er nog wat zout/peper bij moet.

Verdeel de dressing over de tomaat en bestrooi met de pijnboompitjes.