Voor de BBQ heb ik graag het liefst recepten die zo makkelijk mogelijk zijn. Makkelijk maar met overheerlijke smaken. Deze kipspiesjes met baharat horen zeker in dit rijtje thuis.
Je hebt er maar 3 ingrediƫnten voor nodig, maar deze spiesjes zijn super smaakvol door de kruiden! Veel lekkerder dan een standaard kippetje.
Less is more, dat werd mij vroeger op school geleerd. Geen toevoegingen doen dieĀ eigenlijk niet nodig zijn. Gewoon een goede basis, soms met wat extra, maar meestal gewoon de basis.
En zeg nou zelf, met eten is basis vaak erg lekker!
Wellicht heb je nog niet zo vaak baharat gebruikt? Dan is dit meteen een goede reden om er mee te starten! Het is een overheerlijk specerijenmengsel die je tegenwoordig in elke supermarkt kunt kopen.
Baharat is een populair kruidenmengsel in het Midden-Oosten. Baharat betekent trouwens letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch. Heerlijk over vlees/vis/gevogelte of in soepen en sauzen.
Met onderstaande ingrediƫnten maak je ongeveer 7 spiezen.
Ingrediƫnten
– 3 kipfilets/kippendijen
– 1 el baharat
– 2,5 el olijfolie
– Houten of metalen prikkers
Bereiding
Als je houten prikker gebruikt leg deze dan ruim van te voren in een bakje met water.
Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2 tot 2,5 centimeter en doe in een kom.
Bestrooi met de baharat en olijfolie en meng goed door. Elk stukje kip moet bedekt zijn met de kruiden. Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken er goed intrekken.
Rijg de blokjes kip aan de spiesen en grill ze gaar op de BBQ/in de grillpan.