Yes, er komen weer warme en zonnige dagen aan! Deze meloen cocktail stond al langer op de planning om te delen maar ik wilde toch even wachten tot de weersvoorspellingen weer iets beter waren. Dit drankje smaakt heerlijk op een zwoele zomeravond bij de borrel of BBQ.
In deze cocktail gebruik ik 1 hele Piel de Sapo meloen. Dat klinkt als een hele spannende meloen, maar deze verkopen ze gewoon bij de grote blauwe supermarkt. Overigens kun je deze bij meer supermarkten en uiteraard op de markt ook gewoon vinden.
Uiteraard kun je ook een honing/galia meloen gebruiken, die lijken qua smaak namelijk veel op elkaar.
Normaal vind ik dit soort meloenen niet zo lekker, tenminste.. niet om zo te eten. Maar als het verwerkt is in deze cocktail maak je me er erg blij mee!
Ingrediënten
– 1 piel de sapo meloen
– 90 ml water
– 250 ml elderflower & lemon gin (hooghoudt)
– Tonic
Bereiding
Snijd de meloen in de lengte doormidden en schep de pitjes eruit met een lepel.
Gebruik een meloenbolletjeslepel om ongeveer 15-20 bolletjes uit de meloen te scheppen.
Vries de bolletjes in.
Snijd het resterende vruchtvlees uit de meloen en doe in de blender samen met 90 ml water.
Pulseer enkele keren tot alle meloen is opgenomen.
Giet het meloensap door een fijne zeef. (je hebt ongeveer 250 ml meloensap)
Doe de bevroren meloenbolletjes in een kan, giet hier overheen de meloensap, gin en vul aan tot de rand met tonic.
Dat ziet er heerlijk uit!