Weer een receptje dat het goed doet bij de BBQ; komkommersalade met feta. Een makkelijk bijgerechtje dat daarnaast ook nog eens boordevol smaak zit. Extra leuk doordat  we de komkommer als linten/spaghetti door de salade te doen!

Bij de BBQ wilde ik gewoon graag weer eens een salade die nét iets anders is dan de standaard salade met tomaat. Niet dat daar iets mis mee is, integendeel; basic is vaak erg lekker!
Maar deze salade is gewoon een lekkere afwisseling.

Deze salade is uiteraard ook lekker bij vele andere gerechten, je hoeft niet specifiek de BBQ hiervoor aan te steken. Gewoon met wat gebakken (zoete) aardappel erbij en je hebt een heerlijke maaltijd in een mum van tijd op tafel staan!

Ingrediënten
– flinke handvol sla
– 1 komkommer
– halve rode ui
– handvol zwarte olijven
– plak feta
– 1 tl oregano
– Olijfolie
– Citroensap
– snufje zout en peper

Bereiding
Doe de sla in een kom.

Draai slierten van de komkommer met een spirelli of een juliennesnijder.
Leg deze op de sla.

Snijd de rode ui in dunne halve ringen en verdeel over de salade.

Verdeel de zwarte olijven over de salade. (eventueel kun je deze nog doormidden snijden)

Leg de feta op de salade en bestrooi met de oregano.
Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Besprenkel met olijfolie en citroensap naar smaak.