Vandaag alweer het laatste artikel/receptje in de BBQ reeks die ik aankondigde. Deze köfte-aubergine spiezen zijn niet helemaal nieuw hier op de website, maar wel erg lekker!
Zoals altijd bij ons mogen de köfte niet ontbreken bij een BBQ. Maar soms wil je er dan nét iets anders mee doen dan “gewoon” köfte.
Köfte is het vleesgerecht dat wij dus altijd maken.. niet alleen wij maar ook de hele schoonfamilie maakt ze regelmatig. Ze zijn trouwens niet alleen lekker van de BBQ maar ook uit de grillpan of verwerkt in een ovenschotel.
Zoek maar eens op köfte op deze website, dan kom je ook nog heerlijke ovenschotels tegen!
Als je hier kijkt dan zie je alle BBQ recepten uit deze reeks (en meer). Er komen nog lekkere dagen aan dus nog tijd genoeg om ze uit te proberen! En zoals bijna met alle BBQ recepten kun je ook deze gewoon bereiden in de keuken 🙂
Maar wat heb je nodig en hoe maak je ze?
Heel makkelijk, pak het basisrecept, koop een aubergine, spiezen en je bent er klaar voor!
Ingrediënten
– 500 gr köfte
– 1 aubergine
– spiezen
Bereiding
Maak de köfte zoals aangegeven in het originele recept.
Leg ondertussen, als je houten spiezen gebruikt, de spiezen in een laagje water.
Snijd de aubergine in plakken van 2 cm en deze weer doormidden.
Draai balletjes van de köfte en prik deze afwisselend met de aubergine op de spiezen.
Grill die spiezen gaar op de BBQ.