Het is alweer een tijdje geleden maar vandaag heb ik weer een super lekker en paleo-proof zoet recept voor jullie! Deze karamelreep met chocolade is echt té lekker en te maken met een handvol ingrediënten. Duik je mee de keuken in?

Het was alweer lang geleden dan ik een zoet paleo recept maakte, met dadels is denk ik zelfs 1 van de eerste keren. Want eerlijk gezegd gebruik ik die bijna nooit. Nu had ik een zakje liggen en vond ik het een goed plan om deze eens te gebruiken.

receptenruil

Deze maand is dit het resultaat van de receptenruil. Ik kreeg Eet Clean toegewezen, de website van Emmy die ik al langer ken en met veel plezier volg. Dus, op zoek naar iets met dadels! En nou, toen ik dit receptje zag staan op haar website wist ik eigenlijk al meteen dat dit het moest worden!
Uiteraard (ik kan het niet laten) maakte ik een paar aanpassingen aan het originele recept.

Het nadeel van deze repen is dat je ze niet echt mee kunt nemen naar je werk/school. Maar ach, misschien is dat ook wel een voordeel! Zo heb je thuis namelijk altijd wat lekkers te snoepen achter de hand.

Karamelreep met chocolade

Neem hier een kijkje voor het originele recept. Ik gebruikte andere noten en in een andere verhouding.

Karamelreep met chocolade-paleo

Lekker snoepen!
Porties: 8 porties

Ingrediënten

Ingrediënten eerste laag

 • 65 g amandelen
 • 50 g walnoten
 • 7 dadels (20 min in lauwwarm water geweekt)

Ingrediënten tweede laag

 • 10 dadels (20 min in lauwwarm water geweekt)
 • 2 el kokosolie
 • 1 snufje zout
 • 0,5 tl vanille extract
 • 75 ml water

Ingrediënten derde laag

 • 100 g chocolade pure

Instructies

 • Doe de ingrediënten voor de eerste laag in een keukenmachine en mix tot je een plakkerig mengsel hebt.
 • Doe dit mengsel in een plastic bakje en druk aan tot een gladde laag met de bolle kant van een lepel.
 • Verder met de tweede laag; Doe de ingrediënten, behalve het water, in de keukenmachine en mix tot een egaal mengsel. Haal het mengsel los van de zijkanten en voeg de helft van het water toe. Mix weer goed door. Voeg het resterende water toe en mix tot je een egaal mengsel hebt.
 • Verdeel dit over de notenlaag en strijk egaal uit.
 • Zet het bakje in de vriezer zodat het op kan stijven.
 • Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain-marie. Giet dit over de tweede laag en laat uitharden in de vriezer.
 • Snijd het blok in repen of vierkantjes en bewaar afgedekt; in de vriezer voor een ijskoude harde snack of in de koelkast voor een iets zachtere snack.
 • Ik vind deze het lekkerste uit de vriezer! Dan lijkt het net een soort ijstaartje.

Naast mij doen er natuurlijk nog meer bloggers mee aan de receptenruil;

Peachy Paleo
Kiwi&zo
Eat.Pure.Love
FoodQuotes
De Voedzame keuken
Young voedingsadvies
Brndstf.nl
Fit en Puur
Eet Clean