Vandaag laat ik jullie de ontbijtgewoontes van 14 foodbloggers zien. Wat mij meteen op viel is dat het zo verschillend is; we gaan van een Full English Breakfast tot havermout en van smoothies naar avocado op toast. Ontbijt je met ons mee?

Mijn favoriete ontbijt liet ik al eerder zien (klik), ik ben sowieso maar een saaie ontbijter want in de ochtend heb ik meestal gewoon niet zo’n zin om te eten.
Ik vind het wel altijd leuk om te kijken wat andere mensen zoal op hun bord hebben liggen, het geeft weer wat extra inspiratie!

 

OHMYDISH

OHMYDISH - Engels-ontbijtNormaal gesproken ontbijten wij nooit (heel slecht, weten we!) maar als we het doen, dan doen we het meteen goed. Marco eet het liefst een FEB (Full English Breakfast) en Veronique een kop koffie.
Het recept voor het FEB vind je hier:
http://ohmydish.nl/recipe/engels-ontbijt/

 

Culi Sandra

Culi sandra -havermouttaart

Ik ontbijt echt altijd, kan er ook met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die niet ontbijten. Na een douche en een rondje met de hond moet er echt iets in. En daar maak ik ook regelmatig best wat werk van. Soms gewoon toast met lekker beleg, maar ook regelmatig smoothiebowls, yoghurt met granola en fruit, en in het weekend vaak pancakes. Dit recept is nu wel een van mijn favorieten:
http://culi-sandra.nl/havermouttaart-yoghurt-en-fruit/

 

KOEKIESENZO

havermout ontbijtcups -koekiesenzoIk hou niet van havermout, maar deze cupjes eet ik met plezier. Heerlijk met een glas koude cashew- of paranoten melk!
Het recept voor deze cups vind je hier:
https://koekiesenzo.nl/ontbijtcups-met-havermout/

 

 

Peachy Paleo

Appeltaart paleoOntbijten in Paleo-stijl is iets waar veel beginnende Paleo’ers best moeite mee hebben, want wat eet je nu als je geen bammetjes meer in huis hebt? In het begin stak ik er heel veel tijd in ‘s-ochtends. Omeletten bakken en eeuwig groenten en/of fruit snijden, tijdrovend allemaal. Tegenwoordig doe ik dat niet meer. Meestal bestaat mijn ontbijt uit dingen die ik zo uit de kast kan trekken. Vanmorgen at ik bijvoorbeeld 2 kleine avocado’s met een snufje zout en een mango. Meteen propvol tot aan de lunch. Ook maak ik geregeld een hele batch sesam-of lijnzaadcrackers, lekker met zelfgemaakte jam bijvoorbeeld. Als er restjes over zijn van het avondeten, veranderd dat ook vaak in een gemakkelijk ontbijt de volgende ochtend. Mijn absolute favoriete ontbijt is het appeltaartontbijt. Dat heeft wel weer even wat voorbereiding nodig, maar dan heb ik je ook wat 🙂  ; http://www.peachypaleo.nl/blog/appeltaartontbijt

ETENMAKEN

miso pap - eten makenWat ik echt het allerlekkerste vind in deze pap met havermout en miso zijn spruitjes. Maar juist doordat er zoveel variatie mogelijk is met paddenstoelen, restjes groenten, noten, zaden en/of pitten gaat hij nooit vervelen. Het ontbijten met hartig warm eten leerde ik van mijn Japanse vriendin. Deze pap is helemaal Europees, behalve dan de miso;
http://etenmaken.blogspot.nl/2014/04/miso-havermoutontbijt-met-groente-en.html

duizenden1dag

tosti - Duizenden1dagDoordeweeks ontbijt ik bijna altijd met magere yoghurt met granola. In het weekend kan het van alles zijn. Een tosti is daarbij favoriet. Er staan diverse tosti’s op mijn blog, maar deze vind ik wel echt heeeeel lekker:
http://www.duizenden1dag.nl/2015/06/koken-op-houtvuur-de-pie-iron.html

 

Puur Wilma

puur wilmaIk ben Wilma Tijssen en ik volg sinds 2013 de Paleo eetwijze. Hoewel zuivel ‘officieel’ niet in dit eetpatroon thuishoort, heb ik nadat ik een half jaar ‘clean’ heb gegeten, geitenyoghurt geherintroduceerd. Mij bevalt dat prima. Ik merk bij veel van mijn volgers ook die behoefte aan gezonde zuivel. Lees hier meer over het verschil tussen geitenzuivel en koemelk.
Eén van mijn favoriete ontbijtjes: geitenyoghurt met gebroken lijnzaad, haverzemelen, rozijnen en aardbeien. Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren.

 

My happy kitchen

pancakes - my happy kitchenDoordeweeks het liefst een doodgewone bruine boterham met kaas (heerlijk!). In het weekend wat feestelijker met scones, croissantjes of American pancakes;
http://www.myhappykitchen.nl/foodblogswap/american-pancakes/

 

 

Eef Kookt Zo

Havermout_Aardbeien_Smoothie_640x540Tijdens de drukke doordeweekse dagen ben ik niet zo van de uitgebreide ontbijtjes en kies ik het liefst voor een snelle smoothie zoals deze: http://www.eefkooktzo.nl/havermout-smoothie-aardbei/ of zelfgemaakte granola met wat yoghurt. In het weekend (als ik wat meer tijd heb) pak ik graag uit en maak ik pancakes, wentelteefjes, zelfgemaakt brood (allerlei), ontbijtkoek, eimuffins en nog veel meer  🙂

 

Severien’s kwizien

gezonde chocolade cakeIk vind het heerlijk om uitgebreid en lekker te ontbijten en sta met plezier een uurtje te kokerellen ’s ochtends.  Op een doordeweekse dag, als er niet zoveel tijd is, eet ik nogal vaak mijn eigen granola met zelfgemaakte yoghurt en fruit. Ik eet ook wel regelmatig gewone havermout waar allerlei lekkers over gaat: zaadjes, geraspte kokos, geschaafde amandelen en veel fruit.
Omdat ik een kids-foodblogger ben, kies ik voor de absolute favoriet van mijn blog een lievelingsontbijt van de kinderen. Dat is de Gezonde Chocoladecake in een Kop, een variant op gewone havermout. Het is gemakkelijk te maken en heel populair bij de kids! Je vindt het recept hier, op kindermaat geschreven. https://severienskwizien.com/2016/05/04/gezonde-chocolade-cake-in-een-kop/

 

Vegan Fiësta

Vegan fiëstaWat we eten wisselt van tijd tot tijd en soms zelfs van dag tot dag.
Eén ding staat altijd op het menu, fruit!
Fruit in de ochtend is het lekkerste wat er is dus het eerste ontbijt bestaat uit een smoothie van banaan, bosbessen, gember, havermout, plantaardige yoghurt, chiazaad en kaneel. Samen met een groot glas water is dit een frisse start.
Hierop volgt vaak een (geroosterde) boterham met hummus en avocado of andere groenten. www.veganfiesta.nl

 

Fit en puur

pompoenontbijtje

Ontbijt is bij ons thuis de eerste maaltijd van de dag of we die nu om 6 uur of om 11 uur eten. Sinds een tijdje weet ik dat ik sterk op ei reageer vandaar dat ik ging experimenteren met lekkere voedzame ontbijtjes zonder ei erin. Mijn favoriet op dit moment is dit  pompoen-sinaasappel ontbijtje!
http://fitdankzijvoeding.nl/2016/08/08/pompoen-sinaasappel-ontbijtje/

 

Anja’s foodblog

anja's foodblog

Ben ik op doordeweekse dagen van de boterham met kaas of een bord yoghurt met granola en fruit, in het weekend vind ik voor een late weekendlunch -of beter brunch-  een avocado heerlijk. Op een geroosterde boterham met een beetje humus en een lekkere dressing.

Potjes en pannen

Dit is een favoriet op het moment. Havermoutpap met banaan, rozijnen, kaneel en met water ipv (plantaardige) melk. www.potjesenpannen.blogspot.nl