Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Ikook!

Ikook

Tags:   

Vandaag stel ik de dame achter Ikook! aan jullie voor. Een blog die ik nog niet kende voordat ze mee deed aan deze reeks. Maar ik word er blij van; mooie foto’s en lekkere recepten, dat is waar het allemaal om draait.

Wie
Ik ben Lai-Wah en ik ben in juli 2015 met mijn man en onze 2 dochters (11 en 5) verhuisd van Haarlem naar Antwerpen.
Toen onze oudste dochter werd geboren, was uitgebreid koken niet altijd meer vanzelfsprekend. Zeker niet met allebei een drukke baan. Ik ben toen meer gaan nadenken over hoe ik in een niet al te lange tijd toch een gezonde maaltijd op tafel kan krijgen.
Mijn jongste is een kritische eter, dus soms moet ik creatief zijn en maak ik een gerecht op twee manieren klaar, zodat iedereen het lust. Ik wilde heel graag mijn recepten en ervaringen delen en niet alleen voor mezelf houden. En omdat ik in België niet werk en wel iets te doen wil hebben, ben ik in november mijn blog begonnen. Iets wat ik al heel lang wilde en nu eindelijk tijd voor heb.

Wat
Ik richt me op ikook! in eerste instantie op werkende ouders die lekker en (meestal) gezond willen koken, maar daar niet altijd tijd voor of zin in hebben. Dit kunnen ouders zijn met jonge kinderen of met pubers, maar dat hoeft niet persé. Want eigenlijk kan iedereen mijn recepten maken. Wel geef ik tips hoe je gerechten wat meer kidsproof kunt maken, mocht dat nodig zijn.

Koffie/Thee
Allebei. Koffie om ’s ochtends op te starten. Het liefst cappuccino met een kaneel en een beetje honing op het melkschuim. De rest van de dag thee, alle soorten zijn goed.

Ikook

Hartig/Zoet
Hartig! Je maakt mij meer blij met een goed stuk kaas of worst dan met een taartje of een stuk chocola. Ik probeer wel steeds meer zoete dingen te koken om meer variatie in mijn blog te krijgen en om de rest van het gezin blij te maken.

Beste herinnering aan eten De èchte Italiaanse pizza die we op huwelijksreis in Napels aten. In een heel klein tentje: di Matteo. Met tomaten, olijfolie, knoflook en oregano. Meer heeft een pizza daar niet nodig. Zó lekker!

Favoriete foodspot
Oh, zoveel dat ik niet kan kiezen. Zeker nu we in een land vol met Bourgondiërs wonen. Wij zien door de vele lekkere restaurants vaak het bos niet meer als we moeten kiezen waar we willen eten. Ik zou dan dus als ‘foodspot’ de hele stad Antwerpen willen noemen. Daar valt nog zoveel te ontdekken op culinair gebied.
En ik heb onlangs Cru ontdekt. Een overdekte marktplaats waar verschillende leveranciers (vlees, vis, kaas, brood en zelfs bloemen) uit de regio samen onder één dak hun verse producten verkopen. Het lijkt een beetje op Marqt uit Nederland, maar dan wat kleinschaliger. Het ligt net buiten Antwerpen, dus mocht je de stad een bezoekje brengen, zou ik zeker ook hier eens langs gaan.

Ikook

 

Favoriete gerecht
Ook hier lastig kiezen hoor. Als ik een gerecht moet noemen dat ik buiten de deur heb gegeten is één van mijn favorieten wel de Bistecca Fiorentina die je in Toscane kunt eten. Je besteld het vlees per kilo en dat wordt vervolgens op houtskool met alleen wat olijfolie, peper en zout bereidt. Daar kan ik wel een kilootje van op.
Als het gaat om één van mijn lievelingsrecepten van mezelf, kies ik voor krokant buikspek (http://www.ikook.nu/recepten/krokant-buikspek-op-chinese-wijze-babi-pangang-spek/). Het lijkt nu alsof ik een enorme vleeseter ben, maar ik eet net zo lief vis, kip of iets vegetarisch.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Mijn motto is: eerst proeven voordat je mag zeggen dat je iets niet lust. Ik dwing mijn kinderen nooit hun bord leeg te eten of iets te eten dat ze echt niet lekker vinden. Eten moet geen straf, maar leuk zijn. Iets waar je naar kunt uitkijken. Mijn dochters vragen steevast elke ochtend: “Mam, wat eten we vanavond?”. Geweldig vind ik dat.

Monday Favorite
De rubriek “koken met Merel” waarin ik samen met mijn oudste dochter een gerecht maak dat we samen verzinnen. We hebben pas één filmpje gemaakt dat ook nog eens een beetje kneuterig was. Maar we hebben zoveel lol samen gehad en ik vind het superleuk om met mijn kinderen te koken. http://www.ikook.nu/recepten/koken-merel-kip-caprese/

Waar
www.ikook.nu

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Goedemorgen, 🙋🏼‍♀️ team croissant present! Croissantjes vind ik echt mooie en lekkere broodjes. ❤️ 🥐 Als ik ze eet, kan ik er ook écht van genieten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de één of andere manier zijn ze ook gewoon perfect voor de zondagochtend.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onwijs blij ben ik dan ook met m’n telefoonhoesje en kettinkje met croissantjes dat ik kreeg opgestuurd van @myjewellery . Perfecte foodie items! ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#croissant #croissants #croissantlover #sunday #sundaybreakfast #zondag #zondagsontbijt #sundayfunday #bladerdeeg #puffpastry #iphone8plus #telefoonhoesje #oui #croissantjes #ketting #kettingkje #hangertje #bedeltje #myjewellery #gekregen #kadootje #foodie #foodquotesnl #nevernoteating
  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl