Deze groene groentesoep is een heerlijke soep die altijd lekker smaakt, lekker als lunch of voorgerecht. Deze soep noem ik dan wel groen (door de groene groenten) maar eigenlijk is hij qua kleur geel door het gebruik van ras el hanout. Dit specerijenmengsel geeft echt een overheerlijke smaak aan de soep!
Zelf nam ik deze soep mee als lunch. Ik heb namelijk zo’n handig thermo bakje die mijn warme soep ook 4 uur echt warm houdt. Maar als je op je werk de beschikking hebt over een keukentje (of magnetron) kun je hem natuurlijk ook a-la-minute opwarmen.
Het was trouwens super warm weer toen ik deze soep mee nam. In het weekend was het nog fris en zonder op het weerbericht te letten dacht ik dat soep wel een goed plan was. Nou ja.. daar had ik me wel een beetje in vergist.
Uiteraard is deze soep ook perfect als voorgerechtje!
Kies ervoor om de soep lekker grof te laten of maak er een gladde soep van met de staafmixer.
Grove groentesoep
Ingrediƫnten
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 groene paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 tl ras el hanout
- 1 L groentebouillon
Instructies
- Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Maak de prei goed schoon en snijd in halve ringen.
- Snijd het teentje knoflook fijn, of pers hem uit.
- Verhit 1 el olie in een soeppan.
- Voeg alle groenten en de knoflook toe en bakĀ 3 minuten aan. Voeg de ras el hanout toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en kook een kleine 10 minuten door.
- Eventueel kun je de soep voor het serveren nog pureren met de staafmixer.