Deze ovenschotel maakte ik op een doordeweekse avond en was eigenlijk gewoon iets wat ik even zo snel in elkaar zette met ingrediënten die ik nog had liggen en die op moesten. Niet persé iets wat ik wilde delen op de website.. tot we de lekkere geuren uit de oven roken!
Dus hier is dan toch het recept, niet met de allermooiste foto’s maar wel erg erg lekker!
Tja, en dat is het dan een beetje. We hadden trek, we hadden haast en opeens dacht ik; misschien toch maar even snel een foto maken? Het is echt een “ik-heb-haast” foto geworden, niet heel mooi dus. Maar ach, ik laat het maar los want het gaat toch om de smaak en het recept?
Natuurlijk vind ik mooie foto’s erg belangrijk, want je moet iets zien en denken; dát wil ik maken. Dus wie weet gaat dit recept binnenkort in de herhaling (zouden wij niet erg vinden) en dan komen er wel hele mooie foto’s bij 🙂
Ik strooide over deze ovenschotel overheerlijke truffelkaas, dat is echt een aanrader. Uiteraard kun je ook voor een andere kaas kiezen, ik zou dan wel gaan voor een beetje een pittige kaas.
Ingrediënten
– 2 kipfilets
– 1 gele paprika
– 3 lente-uitjes
– 1 el (kruiden) boter
– 1 handvol geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Verdeel deze over de bodem van een ovenschaal.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in de lengte doormidden. Leg deze op de paprika.
Snijd de kip in de lengte doormidden zodat je 4 lange stukjes hebt, deze leg je op de lente-uitjes in de ovenschaal.
Bestrooi met een snuf zout en peper.
Verdeel de kruidenboter in klontjes over de kip.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten (tot de kip gaar is). Haal de schaal uit de oven, garneer met de geraspte kaas en zet 5 minuten onder de grill.