Deze sperziebonen met balsamico-knoflook champignons zijn echt zó lekker! De champignons maken de sperziebonen, die uiteraard al lekker van zichzelf zijn, extra speciaal. Zo zet je weer eens wat anders op tafel. Een makkelijk te combineren en super smaakvol bijgerecht.
Dit recept maakte ik met sperziebonen die ik van mijn tante kreeg. Zij zitten namelijk aangesloten bij een stadstuin en kunnen hier heerlijke groentes oogsten. We hadden een gezellig familie samenzijn (met heerlijk eten, maar daarover later meer) en ik kreeg een tas vol verse groenten. Die ze die ochtend zelf geoogst hadden, super leuk!
Eigenlijk wilde ik dit receptje pas later plannen, maar toen dacht ik; wacht eens even.. misschien heb ik wel lezers met een eigen moestuin en gaan zij ook binnenkort de sperzieboontjes oogsten! Dus bij deze; extra inspiratie om er eens wat anders mee te doen.
Sperziebonen met balsamico-knoflook champignons
Ingrediënten
- 300 g sperziebonen
- 250 g kastanje champignons
- 1 teen knoflook
- 2 el balsamico azijn
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Maak de champignons schoon, snij in stukjes en doe in een schaal.
- Pers de knoflook erboven uit en voeg balsamico en een snuf zout en peper toe. Roer goed door zodat alle champignons bedekt zijn met het mengsel.
- Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
- Snij de uiteindes van de boontjes en kook ze beetgaar in het water. Giet af zodra ze gaar zijn.
- Verhit een wok met 1 tl olijfolie.
- Voeg de champignons (met de saus en knoflook) toe aan de hete wok en roerbak ze zacht en gaar. Voeg de boontjes toe en verwarm, al omscheppend, 2 minuten mee.
- Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper net voor het serveren.
Lekker recept. Net gemaakt en smaakte prima. Samen met gebakken aardappel met rozemarijn en een stukje biefstuk. Super lekker. Ok zonder het stukje vlees een lekkere maaltijd voor de vegetariërs hier in huis.
Lekker en snel, balsamico geeft fijne afsmaak, een fijne Sancerre erbij om het plaatje compleet te maken.