Een salade met geitenkaas is wat mij betreft altijd een goed idee. Maar deze met aardbeiensaus en geroosterd amandelschaafsel heeft nét dat beetje extra. Extra speciaal en extra lekker! Eet je met me mee?
Hero vroeg me een recept te ontwikkelen voor het diner met hun Hero le Fruit aardbeien. Even dacht ik nog; oei… een hoofdgerecht met aardbeien? Dat wordt lastig! Tot ik even goed nadacht en tot de conclusie kwam dat geitenkaas en zoet echt een ‘match-made-in-heaven’ zijn.
Ben je benieuwd naar meer recepten met jam? Neem dan een kijkje in de Hero jam studio. En als je er dan toch bent; kijk meteen even hoe jij kans maakt op een KitchenAid.
Salade met geitenkaas en aardbeiensaus
Ingrediënten
- 2 geitenkaasjes
- 2 el honing
- 150 g gemengde sla
- 1 gele paprika
- 0.5 groene paprika
- 1 geroosterde paprika
- 2 el amandelschaafsel
- 5 tl Hero Le Fruit aardbeien aardbeienjam
- 5 tl water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier.
- Haal de 2 geitenkaasjes uit de verpakking en leg op het bakpapier. Besprenkel met de honing.
- Bak de kaasjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel ondertussen de sla over 2 borden.
- Snijd alle 3 de paprika’s in dunne reepjes en verdeel over de sla.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
- Meng in een kommetje de Hero Le Fruit met het water. Doe over in 2 kleine bakjes.
- Leg op beide borden een warm geitenkaasje op de salade. Bestrooi met het amandelschaafsel. Verdeel een beetje aardbeiensaus over de geitenkaasjes en zet het bakje op het bord erbij.
Pin deze heerlijke salade!
Dit artikel is een samenwerking.