Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Out mijn keuken

out mijn keuken

Tags:   

Vandaag alles over de favorieten van de dame achter Out mijn keuken. Zo lees je of ze het liefste koffie/thee drinkt, haar beste herinnering aan eten, haar favoriete gerecht en deelt ze een recept voor een margarita.

Wie
Mijn naam is Esther Out. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Mijn zoon is 12 en mijn dochter is 15. Ik ben 44 jaar oud (geboren op schrikkeldag, dus eigenlijk pas 11) en al jaren is mijn allergrootste liefhebberij koken. Ik heb geen kookopleiding gevolgd en mijn moeder was ook niet echt een keukenprinses, dus wat ik weet heb ik zelf uitgevogeld.  Ik vind het bijna magisch hoe je door het samenvoegen van een aantal losse ingrediënten iets heel nieuws kunt creëren. Verder verzamel ik kookboeken en kookkennis ;-). Het leuke van koken vind ik dat je nooit uitgeleerd bent.

Wat
Ik blog op mijn oude trouwe HP laptopje over koken. Ik post voornamelijk recepten maar schrijf ook graag reviews over kookboeken of producten die met eten en koken te maken hebben. Ik ben in maart van dit jaar begonnen met mijn blog en ben enorm blij met de hoeveelheid lezers en volgers op sociale media die ik inmiddels al heb. Dat stimuleert enorm om ermee door te gaan. Los van het feit dat ik er heel erg veel plezier in heb om het te doen natuurlijk. Ik probeer elke dag een nieuwe post online te zetten en tot nu toe is me dat, door goed vooruit te plannen, gelukt.

Koffie/Thee
KOFFIE! Ik ben een enorme liefhebber van koffie. Het liefst vrij sterk en zwart als de nacht. Het gekke is dat ik erg van koffie houd, maar niet zo weg ben van vanalles met een koffiesmaak. Net als met chocolade eigenlijk. Pure donkere chocolade vind ik heerlijk, maar ik zou bijvoorbeeld niet zo snel kiezen voor chocoladeijs.
Thee drink ik voornamelijk in de winter omdat ik dan gewoon (koud) water moeilijk wegkrijg. Ik drink dan het liefst Lady Grey van Twinnings (het blauwe doosje), zonder suiker of melk.

out mijn keuken

Hartig/Zoet
Ik ben geen zoetekauw. Ik vind taart op zijn tijd best lekker, maar het is me al gauw te zoet. Snoep heb ik eigenlijk nooit in huis. Alleen af en toe een goed stuk pure chocolade.  Ik ben daarentegen wel erg van de hartig. Ik lust bijna alles. Mijn maaltijden zijn vaak stevig en bevatten naast behoorlijk wat groenten meestal ook vlees en/of kaas.  Bij de borrel eet ik het liefst hartige hapjes als kaas, worst en noten.

Beste herinnering aan eten
Een late vakantielunch op het terras van Antica Lanterna in Avigliano Umbro in de Italiaanse provincie Umbrië. Toen we neerstreken zag het er niet heel veelbelovend uit, maar we hadden zo’n trek! Plastic meubels met plastic op de tafels. En toen werd de Antipasti geserveerd. Een prachtige schaal met de wereld aan kazen, worstsoorten, vijgen en ander lekkers. Daarna at ik daar de lekkerste pasta met truffel die ik ooit heb geproefd!
Verder herinner ik mij een restaurantje in San Francisco waar mijn man en ik tijdens onze huwelijksreis (17 jaar geleden) hebben gegeten: Cliff House. Heerlijk gegeten met een waanzinnig uitzicht. De foto is niet zo goed, maar het idee is duidelijk denk ik.

Favoriete foodspot
Er zijn zoveel fijne plekken om te eten dat ik er niet één specifiek kan noemen. Eten heeft voor mij te maken met herinneringen en goed gezelschap. Dat kan op vele plekken. Ik houd van culinaire hoogstandjes, maar soms voldoet een goede patat pinda van de snack op de hoek ook aan alle eisen van het moment.

Favoriete gerecht
Lasagne Bolognese met een klassieke tiramisu na … en heel veel andere, vooral Italiaanse dingen 😉

Quote/Motto/Lijfspreuk
Deze vind ik bijzonder geestig en past goed bij me:

chocolade quote

MondayFavorite
Maandagen zijn vaak wat ‘blue’. De week duurt nog zo lang en het weekend is net voorbij … Maandag is dus bij uitstek een geschikte dag om de boel een beetje op te leuken.  Maak eens een lekkere Margarita als je thuiskomt uit je werk:

Doe 150 ml tequila blanco met 100 ml triple sec  (heldere sinaasappellikeur) en 75 ml limoensap en een paar ijsblokjes in een shaker en shake dit goed door elkaar.  Maak de randen van de glazen vochtig en dip ze even in zout. Doe dan ijsblokjes in de glazen en verdeel de drank over de glazen. Serveer met een rietje. Proost! Op de maandag!

Waar
www.outmijnkeuken.nl

    4 reacties

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….? Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….? Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….? Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….? Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Goedemorgen, 🙋🏼‍♀️ team croissant present! Croissantjes vind ik echt mooie en lekkere broodjes. ❤️ 🥐 Als ik ze eet, kan ik er ook écht van genieten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de één of andere manier zijn ze ook gewoon perfect voor de zondagochtend.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onwijs blij ben ik dan ook met m’n telefoonhoesje en kettinkje met croissantjes dat ik kreeg opgestuurd van @myjewellery . Perfecte foodie items! ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#croissant #croissants #croissantlover #sunday #sundaybreakfast #zondag #zondagsontbijt #sundayfunday #bladerdeeg #puffpastry #iphone8plus #telefoonhoesje #oui #croissantjes #ketting #kettingkje #hangertje #bedeltje #myjewellery #gekregen #kadootje #foodie #foodquotesnl #nevernoteating
  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl