Het is tijd voor een challenge! De kookboeken & tijdschriften challenge. Oftewel; eindelijk eens écht iets doen met die stapels kookboeken en tijdschriften die ik (en veel mensen) in de kast hebben liggen. Doe je mee?
Ik heb een mooie verzameling kookboeken, al zeg ik het zelf, deze blijft maar groeien want er worden elke maand zoveel mooie kookboeken uitgegeven! Sommige boeken koop ik zelf en sommige heb ik gekregen. Op bovenstaande foto zie je een deel van mijn collectie.
Daarnaast heb ik als foodie ook nog een flinke verzameling tijdschriften, ik heb namelijk een abonnement op 3 tijdschriften; Jamie, Gezond eten en Foodies. Oh en dan zijn er af en toe nog uitgaves van andere bladen die ik koop omdat ze me zo leuk lijken.
Als deze tijdschriften bewaar ik ter inspiratie, ik kan er namelijk echt van genieten om hierdoorheen te bladeren en alle lekkere creaties te zien. Hierdoor krijg ik zelf ook weer inspiratie voor het bedenken van gerechten.
Nu moet ik alleen wel eerlijk zeggen dat ik uit veel kookboeken en tijdschriften nog niet echt heb gekookt. Dus vandaar deze challenge! Om mezelf uit te dagen er nu toch eens echt mee aan de slag te gaan. De kans is groot dat ik de recepten iets aanpas, want tja.. dat zit toch een beetje in de aard van het beestje. Uiteraard deel ik de recepten met jullie hier online.
Het idee:
Pak een kookboek of tijdschrift!
Kies een recept van pagina 32, 72 of 112. Soms heb je wellicht meerdere recepten op 1 pagina staan, dan heb je een luxe positie zullen we maar zeggen. Staat er een foto van een recept? Dan wordt het die!
De tijdschriften hebben over het algemeen wellicht niet zoveel pagina’s maar pagina 32 zit er altijd in.
Wellicht is dit meteen iets leuks voor jou om ook eens wat vaker uit 1 van je kookboeken of tijdschriften te koken! Als je het doet laat je me het dan weten?
Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties 🙂
Morgenavond eten wij de pasta met walnotensaus uit de laatste Foodies! Ook ben ik van plan dit weekend de hazelnotencake uit dezelfde Foodies te gaan maken, maar dan met pecannoten (omdat hazelnoten te duur waren)..
Oh ja je kiest meteen de lekkerste recepten uit de Foodies! Ben erg benieuwd hoe ze smaken 🙂