Deze spinaziewraps met zalm zien er toch super leuk uit?! Niet alleen wil het oog ook wat, ze smaken ook nog eens super lekker. Ze zijn daarnaast ook nog eens erg makkelijk te maken, dus een driedubbele win als je het mij vraagt! Nog een groot voordeel: Je hebt maar 3 ingrediƫnten nodig (buiten zout en peper).
Dit is weer een multifunctioneel gerechtje. Ze zijn namelijk heerlijk als ontbijt, lunch of als snack/borrelhapje. Zelfs als aanvulling op je diner zouden ze niet misstaan. Zelf heb ik ze al eerder gegeten als lunch, deze keer maakte ik ze voor een feestje. Net als normale wraps kun je deze in stukjes snijden en er prikkertjes in steken.
En ik kan je garanderen; bijna iedereen lust deze! Mocht je nou niet zo’n fan zijn van gerookte zalm dan kun je deze ook vervangen door bijvoorbeeld ham of kipfilet.
Het groene maakt deze wraps natuurlijkĀ extra leuk om te zien, iedereen zal benieuwd zijn waardoor ze zo fel groen van kleur zijn. Uiteraard gebruiken we geen kleurstoffen maar gewoon de natuurlijke groene kleur van spinazie.
Spinaziewraps met gerookte zalm
Ingrediƫnten
- 4 eieren
- 1 handvol spinazie
- 125 g gerookte zalm
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Zorg dat de spinazie goed gewassen is.
- Doe de spinazie samen met de eieren in een blender en pulseer tot je een egaal groen mengsel hebt. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
- Verhit een koekenpan met een scheutje (olijf) olie en giet de helft van het spinaziemengsel erin.
- Laat ongeveer 3 minuten op laag vuur bakken tot de bovenkant begint te stollen. Draai de wrap om en bak deze kant nog 1 a 2 minuten.
- Herhaal met het resterende spinaziemengsel.
- Laat de wraps helemaal afkoelen.
- Verdeel de gerookte zalm in het midden van de wrap en rol ze strak op.
De spinazie wraps gemaakt,
HEERLIJK, deze komt heel vaak op het menu,ik had er nog wat kruidenroomkaas opgesmeerd voor het oprollen.