Deze chocoladetaart met walnoten en heerlijke glazuur heb ik al een aantal keer gemaakt. Elke keer is het weer grote favoriet bij iedereen om me heen. De eerste keer maakte ik hem voor mijn verjaardag, mijn collega’s vonden hem toen zo lekker dat ik zelf de kans niet kreeg om te proeven!

Daardoor stond hij toen al snel een keer in de herhaling. Die keer at ik zelf 1 stukje en nam manlief de rest mee naar zijn werk. Pasgeleden maakte ik hem weer, at ik zelf 1 stukje en nam mijn vader de rest mee naar zijn werk. Eerlijk is eerlijk; ik krijg niks dan complimenten over de taart! En ik snap het wel, deze is chocoladetaart is écht ongelofelijk lekker! Toch best knap toch dat ik dan zelf elke keer maar 1 stukje eet?

De walnoten in de taart geven er een lekkere crunch aan, maar het glazuur/frosting maakt het echt helemaal af. Lekker romig en boordevol chocolade!

chocoladetaart met walnoten

Chocoladetaart met walnoten

Een rijke chocoladetaart met heerlijke topping
Voorbereiding15 minuten
Bereiding50 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Porties: 10 porties

Ingrediënten

 • 125 g roomboter
 • 230 g bruine suiker
 • 2 eieren geklopt
 • 1 tl vanillearoma
 • 20 g cacaopoeder
 • 250 g zelfrijzend bakmeel
 • 60 g walnoten gehakt

Topping ingrediënten

 • 125 g roomboter op kamertemperatuur
 • 100 g pure chocolade gesmolten en afgekoeld
 • 2 eierdooiers
 • 70 g poedersuiker
 • 1 handvol walnoten (garnering)

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een rechthoekige (of ronde taartvorm) met bakpapier.
 • Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.
 • Klop de eieren schuimig. Doe boter, bruine suiker, eieren en vanille in een kom en mix goed door.
 • Mix in een kom de droge ingrediënten door elkaar en voeg toe aan de natte ingrediënten.
 • Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
 • Haal de taart uit de oven en uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
 • Maak de topping door de boter in een kom romig te kloppen. Voeg de chocolade, eierdooiers en poedersuiker toe en meng tot een glad geheel.
 • Bestrijk de taart met het topping-mengsel en garneer met walnoten.

Pin deze chocoladetaart met walnoten!