Deze chocoladetaart met walnoten en heerlijke glazuur heb ik al een aantal keer gemaakt. Elke keer is het weer grote favoriet bij iedereen om me heen. De eerste keer maakte ik hem voor mijn verjaardag, mijn collega’s vonden hem toen zo lekker dat ik zelf de kans niet kreeg om te proeven!
Daardoor stond hij toen al snel een keer in de herhaling. Die keer at ik zelf 1 stukje en nam manlief de rest mee naar zijn werk. Pasgeleden maakte ik hem weer, at ik zelf 1 stukje en nam mijn vader de rest mee naar zijn werk. Eerlijk is eerlijk; ik krijg niks dan complimenten over de taart! En ik snap het wel, deze is chocoladetaart is écht ongelofelijk lekker! Toch best knap toch dat ik dan zelf elke keer maar 1 stukje eet?
De walnoten in de taart geven er een lekkere crunch aan, maar het glazuur/frosting maakt het echt helemaal af. Lekker romig en boordevol chocolade!
Chocoladetaart met walnoten
Ingrediënten
- 125 g roomboter
- 230 g bruine suiker
- 2 eieren geklopt
- 1 tl vanillearoma
- 20 g cacaopoeder
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 60 g walnoten gehakt
Topping ingrediënten
- 125 g roomboter op kamertemperatuur
- 100 g pure chocolade gesmolten en afgekoeld
- 2 eierdooiers
- 70 g poedersuiker
- 1 handvol walnoten (garnering)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een rechthoekige (of ronde taartvorm) met bakpapier.
- Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.
- Klop de eieren schuimig. Doe boter, bruine suiker, eieren en vanille in een kom en mix goed door.
- Mix in een kom de droge ingrediënten door elkaar en voeg toe aan de natte ingrediënten.
- Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
- Haal de taart uit de oven en uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
- Maak de topping door de boter in een kom romig te kloppen. Voeg de chocolade, eierdooiers en poedersuiker toe en meng tot een glad geheel.
- Bestrijk de taart met het topping-mengsel en garneer met walnoten.
Die chocoladelaag ziet er héél goed uit, lekker!
Hmm hij lijkt mij heerlijk! Ziet er erg goed uit!
Zijn alle recepten met een heteluchtoven gebakken Simone?
Groetjes, Marianne
Hi Marianne,
Ja inderdaad! Allemaal met hetelucht 🙂
Wanneer doe ik de cacao, bakmeel en de noten erbij?
Wat raar dat dat er niet tussenstond! Ik heb het meteen even aangepast
Ziet er héél goed uit! Ik ga hem dit weekend proberen te maken om maandag mee te nemen naar het werk. Hoop enkel dat het geen kliederboel wordt met die heerlijke topping 😉 Smeer jij de topping onmiddellijk op de cake of vervoer je deze apart om hem ter plekke te smeren?
Ja als de cake is afgekoeld smeer ik deze er op. Uiteraard kun je hem ook los meenemen als je dat prettiger vindt.
Hai Simone,
Weet je toevallig ook hoe ik dit recept zou kunnen maken zonder geraffineerde suiker? Ik wil ‘m graag maken maar mag dus echt geen geraffineerde suiker…
Hi Chantal,
Het moet zeker kunnen! Maar hoe en wat dat durf ik je niet te zeggen, heb het namelijk zelf nog nooit geprobeerd bij dit recept.