Recepten Zoet

Kokos-cacao-quinoarepen

kokos-cacao-quinoarepen

Tags:      

Als je van pure chocolade en kokos houdt (en laten we eerlijk zijn, wie doet dat nou niet?) dan zijn deze repen serieus lekker! Het toegevoegde vleugje roze Himalaya zout en vanille vormt een smaakcombinatie die nooit faalt. Deze repen zitten vol heerlijke ingrediënten en zijn gemakkelijk te maken, dus ga aan de slag en bak een voorraad voor de komende week.

Dit heerlijke recept komt uit het nieuwe boek Zoet & Goed van Henrietta Inman. Een boek boordevol heerlijke en gezond(re) lekkernijen zoals brownies, taarten, cakes en muffins. Voor mensen die geen gluten, zuivel of geraffineerde suikers mogen of willen eten is dit boek een mooie inspiratiebron om wat lekkers op tafel te toveren.

Zoet & Goed

Fotografie, boekontwerp © Jacqui Small 2016.

Ingrediënten, voor 12 repen
120 g ontpitte medjooldadels
– de zaadjes van 1 vanillestokje
– 1 tl vanille-extract
– 1 tl roze himalayazout
– 1¼ tl gemalen kaneel
– 50 g pure (bittere) chocolade, 85 % cacao
– 100 g gedroogde kokos
– 50 g quinoavlokken
– 50 g cacaonibs
– 60 g kokosolie
– 20 g kokosnectar

Ingrediënten topping
100 g pure (bittere) chocolade, 85 % cacao
– 20 g gedroogde kokos

Bereiding
Vet een bakvorm (18 x 11 x 8 cm) in met olie en bekleed met bakpapier, zorg ervoor dat het bakpapier ook over de randen komt.

Meng de dadels in een keukenmachine met vanillezaadjes en -extract, zout en kaneel tot een ruwe pasta. Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg toe aan het dadelmengsel, samen met de gedroogde kokos, quinoavlokken en cacaonibs.

Meng goed. Smelt de kokosolie, voeg toe aan het dadelmengsel samen met de kokosnectar en meng alles goed. Neem een stuk in je hand en druk goed aan; als het goed is blijft het kleven.

Vul de bakvorm met het mengsel. Druk goed aan in de hoeken en strijk de bovenkant glad met je handen en een spatel, laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Haal het mengsel uit de cakevorm. Snijd met een gekarteld mes in 12 repen, iets minder dan 1,5 cm breed. Strooi voor de topping de gedroogde kokos in een diep bord. Neem een kom waarin 11 cm lange repen passen en smelt de chocolade voor de topping au bain-marie. Verwarm de chocolade tot 28–30°C.

Dompel de repen een voor een zo in de chocolade dat alleen de onderkant wordt bedekt. Schud de overtollige chocolade eraf, veeg de repen af aan de rand van de kom. Dompel de onderkant, terwijl de chocolade nog nat is, vervolgens in de kokos. Leg met de kokoslaag naar boven op een dienblad om hard te worden.

Giet eventuele overgebleven chocolade op een stuk bakpapier, laat stollen in de koelkast en breek in stukjes. Bewaar de stukjes in een glazen pot in de koelkast.

De repen blijven vijf dagen goed in de koelkast, of vries ze in. Eet ze koud uit de koelkast of uit de vriezer, dan zijn ze het lekkerst. Ik verkruimel ze ook graag over kokosyoghurt.

 

TIP

Ik voorzie de repen graag van een laagje chocolade, vanwege de smaak en omdat het er mooi uitziet, maar je kunt deze fase ook overslaan, de repen zijn dan nog steeds heerlijk.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mag ik hier voor altijd blijven?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals jullie wellicht al gezien hebben; we zijn in Toscane, specifiek in Bucine. En ohhh ❤️🥰 ik hou zo van Italië! Het klimaat, eten, de passie van de mensen... love it!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En dan het verblijf in deze luxe tent van @villatent 🙌❤️ hier kan ik wel aan wennen! Mijn eerste kopje koffie smaakt zoveel lekkerder zo in het zonnetje.
De tent is trouwens echt van alle gemakken voorzien; fijne bedden, keuken, Nespresso machine (heel belangrijk), badkamer, verschillende zitjes, BBQ én hangmat. Dit wil je toch?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#villatent #tent #glampen #glamping #camperen #luxe #vakantie #travel #genieten #zomer #vakantietip #vakantiehuis #vakantiegevoel #travelphotography #travelgram #travelling #italie #italia #toscane #toscany #samenwerking #foodie #foodieopreis #foodquotesnl
  • Naast koffie- en chipslover ben ik ook echt een soeplover ❤️. Als lunch, diner of tussendoortje en elk seizoen; je maakt mij er oprecht altijd blij mee.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag staat er weer een overheerlijk soeprecept online! Deze geroosterde paprika-tomatensoep wordt gemaakt met cherry tomaatjes en zit boordevol heerlijk smaken. 🧀 en de kaas maakt het helemaal af. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, aan de kook zou ik zeggen! De directe link naar het recept staat in m’n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🙋🏼‍♀️🙋‍♂️ als je ook een echte soeplover bent!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #tomatensoep #paprika #cherrytomaatjes #lunch #diner #voorgerecht #kaas #kaasmeisje #wwproof #wwnl #soeplover #soup #paleopluskaas #kaasmaaktalleslekker #lekkerrecept #lekkereten #gezondeten #groenten #foodie #foodquotesnl
  • Mijn happy place is zeker in de keuken. Het ontwikkelen van recepten, wat lekkers koken en/of bakken en dat dan vervolgens fotograferen. ❤️ Ik word er elke dag weer blij van!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gelukkig en dankbaar dat ik dus daarvan mijn werk heb kunnen maken. Met het ontwikkelen van recepten voor mijn eigen websites én voor websites/kookboeken van opdrachtgevers hoop ik jullie elke dag te inspireren. 🙌 Overheerlijke recepten zonder ellenlange ingrediëntenlijsten maar wel altijd boordevol smaak.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En die dagen dat je geen zin hebt om in de keuken te staan? 🙋‍♀️ Ja die heb ik uiteraard ook wel!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor die dagen heb ik iets tofs voor jullie! Deel jouw mooiste moment in de keuken met #mijnkeukenmoment en #superkeukens op jouw Instagram en maak kans op een ‘kok aan huis’. Tot en met 14 juli maak je elke week kans op deze geweldige prijs, een diner op restaurantniveau bij je thuis (aangeboden door @superkeukens). Zelfs de afwas wordt gedaan!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Die afwas… dat vind ik stiekem wel het nadeel van al dat koken en bakken hoor 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
** Meedoen aan deze actie? Volg Superkeukens op Instagram en/of Facebook en deel je foto met de hashtags, tag een vriend/vriendin of doe mee via het formulier op hun website. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#keuken #kitchen #koken #happyplace #gelukkig #myhappyplace #dreamjob #droombaan #inspiratie #inspireren #foodie #foodieinhartennieren #allesdraaitometen #eten #zzp #eigenbaas #freelance #foodblogge #receptontwikkeling #foodfotografie #winnen #winactie #samenwerking #foodquotesnl
  • Goedemorgen! Ik ben team #lunchenzonderboterham maar eigenlijk ook team #ontbijtenzonderboterham .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pannenkoeken, yoghurt met cruesli en fruit, een omelet met groenten of gewoon een bordje met vanalles; 😍❤️ YUM!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat is jouw favoriete ontbijt?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#ontbijt #ontbijten #ontbijtje #breakfast #startvandedag #zondag #zondagsontbijtje #yoghurt #kokosyoghurt #granola #pangranola #frambozen #raspberries #paleo #gezondeten #lekkereten #zonderbrood #foodfotografie #fotografie #foodstyling  #inopdrachtgemaakt #ondernemer #zzper #eigenbaas #recept #receptontwikkeling #foodie #foodquotesnl
  • Dat je in Eindhoven steeds meer hotspots vindt is geen geheim. Maar waar moet je nu precies heen voor al dat lekkers? Waar hebben ze de lekkerste burgers, gebakjes, salades of biefstuk?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik help je graag! Deze professionele eter gaat graag op onderzoek uit 😅. Vandaag staat mijn review online van mijn lunch bij @emma_eindhoven . Overigens, als je bij EMMA bent kun je gewoon niet anders dan afsluiten met zo'n geweldig mooi gebakje van @pinkiepatisserie 😍🤤.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel staat in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#restaurant #emma #emmaeindhoven #pinkie #pinkipatisserie #eindhoven #eindhoven_city #ehv #eindje #hotspot #Eindhovenfood #lekkereten #lunch #lunchen #burger #gebak #taartje #zoet #patisserie #proffesioneeleter #ontdekking #ontdekkingstocht #foodie #foodquotesnl
  • Yay, happy birthday to me 🎉🎉🎉!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vannacht  om 12 uur een lekker chocoladetaartje, gin tonic én een hele mooie bos bloemen van @ohnonotyouagain_ 🥰❤️🙌. Life is good! (Mocht je dat niet aflezen van dit ultieme vrolijke gezicht). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happybirthday #happybirthdaytome #happyface #verjaardag #chocoladetaartje #gintonic #foodie #foodquotesnl
  • Ik heb voor jullie hét antwoord op al jullie gebeden. 🙏 Namelijk deze pannenkoeken met skyr.
❤️🥞 geloof me, deze wil je maken. Elke dag. Als ontbijt, als lunch en ja eigenlijk ook gewoon als diner toch.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik leerde dit lekkere recept van dé pannenkoeken koningin @foodlovelifebeing en ik geef je bij het recept 2 tips om ze extra mooi te maken! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg vooral de link in m’n bio. 
You’ll thank me later.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pannenkoeken #pancakes #skyr #ontbijt #lunch #kanaltijd #lekkerrecept #lekkereten #ontbijten #lunchen #aardbeien #wwnl #wwproof #lekkerengezond #pannenkoekenplant #foodie #foodquotesnl
  • Aan alle statistieken te zien weet ik dat we een heerlijk weekend hebben. Het was gisteren (en vandaag waarschijnlijk weer) verrassend rustig op m’n website (...echo...o...o). Dus ik denk dat het merendeel van de mensen lekker offline aan het genieten is ☀️🙌. Eigenlijk juist heel erg goed!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Offline is waar ik oplaad, waar ik mijn energie vandaan krijg. Hoe leuk ik Social media ook vind: het kost me energie. Ja ik geniet onwijs van alle gesprekken die ik online heb en vriendschappen die ik rijker ben door Instagram... maar offline, is toch het aller-aller-allerfijnste ❤️🙌. Dus een goede mix tussen online en offline is voor mij heel erg belangrijk. 
Wat ik wel nog even wil zeggen: er staan een aantal overheerlijke ijsrecepten op m’n site. Zoals dit 🥭 mango-ijs met maar 3 ingrediënten! Lekker én gezond. (Ik deel de directe link in m’n bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik zou je aanraden: nu even online om het recept te bezoeken en te maken. Vanmiddag offline er van genieten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Alles draait om de balans.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#online #offline #genieten #leven #onlinegenieten #offlinegenieten #leefjeleven #genietvanalles #ijs #mango #mangoijs #paleo #paleofood #healthy #gezondeten #gezondleven #fruit #bosbessen #blueberries #hetdraaitomdebalans #icecream #lekkerrecept #wewv #foodie #foodquotesnl