Zijn jullie ook zo blij dat het pompoenseizoen weer van start is gegaan?! Overal op internet zie ik deze geel/oranje groente weer voorbij komen en uiteraard doe ik zelf ook mee aan de  “pompoengekte”. Een heerlijke geroosterde pompoensoep.

Pompoen, vroeger maakte je mij er niet echt blij mee. Geen idee, maar het heeft er wellicht iets mee te maken dat dit vroeger ook nooit bij ons thuis op tafel verscheen. Sinds vorige jaar heb ik deze groente weer helemaal ontdekt en ik ben fan! Nu moet ik alleen mijn man nog zo ver krijgen dat hij het ook super lekker gaat vinden 😉

geroosterde pompoensoep

Deze soep is heerlijk van smaak en heeft net wat extra’s door de toevoeging van baharat. Heerlijk als lunch, voorgerecht en zelfs als hoofdgerecht zou deze niet misstaan. Eet er dan bijvoorbeeld een broodje bij of doe er nog wat gebakken spekjes doorheen.
Eventueel voeg je net voor het opdienen nog een scheutje (kokos)room toe, dan wordt de soep nog lekkerder!

Geroosterde pompoensoep

Een heerlijke soep voor elk moment!
Voorbereiding12 minuten
Bereiding50 minuten
Totale tijd1 uur 2 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 flespompoen
 • 1 rode paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 ui grote
 • 3 teentjes knoflook
 • zout
 • peper
 • 1,5 tl baharat specerijenmengsel
 • 2 el olijfolie
 • 1,5 L groentebouillon

Garnering

 • pompoenpitten handvol
 • (kokos)room

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in dobbelstenen. Pel de ui en snijd in 6 stukken.  Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Haal het velletje van de knoflookteentjes.
 • Leg alle groenten op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, baharat en een flinke snuf zout. Bak de groenten 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gaar is.
 • Doe de groenten over in een soeppan en giet er de bouillon bij. Pureer de soep met een staafmixer.
 • Warm de soep nog een keer goed door voordat je deze serveert.

Pin deze geroosterde pompoensoep!