Deze courgetterolletjes met geitenkaas zijn een heerlijk hapje voor een feestje of borrel. Ze zitten boordevol smaak en zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. De zongedroogde tomaatjes geven net dat beetje extra aan deze rolletjes.

Uiteraard kun je deze rolletjes ook als snack maken voor een lekker lui filmavondje. Ik kan daar echt van genieten! Een aantal goede films en een tafel vol lekkere hapjes; laat de herfst/winter maar komen! Mocht je trouwens vulling overhebben dan is die ook erg lekker op een toastje of brood. Lekker met een plakje komkommer, kiemen of misschien zelfs een stukje gerookte zalm.

Als je nou niet zo’n fan bent van de uitgesproken geitenkaas dan kun je ook roomkaas gebruiken. Ik denk namelijk dat dat ook een erg lekkere combinatie is! Of wat denk je van gegrilde aubergine in plaats van courgette? Of plakken komkommer? Haha zoals je ziet… laat je fantasie de vrije loop! De keuze is reuze 🙂

courgetterolletjes met geitenkaas

Courgetterolletjes met geitenkaas

Lekker als snack bij een feestje of borrel!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 100 g geitenkaas
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 2,5 tl olie van zongedroogde tomaatjes
  • 1 snuf peper en zout

Instructies

  • Snijd de courgette in dunne lange plakken met een mandoline of dunschiller.
  • Verhit een grillpan en grill hierin de courgetteplakken tot ze zacht beginnen te worden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Meng de geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, olie en een snuf peper en zout goed door elkaar.
  • Pak een courgetteplak, leg op het uiteinde een theelepel geitenkaasvulling en rol de plak op. Herhaal met de andere courgetteplakken.