Ben jij fan van Twix? Dan is deze Twix cake misschien wel waar jij naar op zoek bent, met maar 4 ingrediënten is het ook nog eens makkelijk om te maken. Smeuïge cake, romige karamel en een knapperig laagje chocolade. Hemels 🙂

Soms wil je gewoon iets lekkers op tafel zetten, iets lekkers dat makkelijk is om te maken zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan. Het makkelijke aan dit idee is dat je alles kant-en-klaar koopt. Normaal ben ik daar niet de grootste fan van, maar soms is het wel makkelijk!

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om 2 onderdelen; de cake en karamel, zelf te maken. Dan ben je wel iets langer bezig maar heb je het wel allemaal zelf gemaakt. En die voldoening is vaak al een beloning op zich.

twix cake
twix cake

Twix cake

Een overheerlijke cake die net als een twix smaakt!
Voorbereiding20 minuten
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 1 roomboter cake van 450 gram
  • 200 g zachte fudge karamel
  • 2 el melk
  • 150 g pure chocolade

Instructies

  • Doe de fudge en melk in een kom en smelt deze au-bain-marie. Blijf regelmatig roeren. Laat de karamel even afkoelen voor je verder gaat.
  • Leg de cake op een plat bord/plank en giet hier overheen de karamel. Zet de cake minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de karamel goed af kan koelen.
  • Breek de chocolade in stukjes, doe in een kom (op 30 gr na) en smelt au-bain-marie.
  • Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en doe je de overige chocolade erdoorheen. Roer tot ook deze compleet is gesmolten. Laat de chocolade even afkoelen voor je verder gaat. (anders loopt alle chocolade van de cake)
  • Giet de chocolade over de cake (of doe dit met een lepel als je het iets preciezer wilt doen), zorg dat alle karamel bedekt is met de chocolade.
  • Zet de cake weer in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

Pin deze twix cake!

twix cake