Soms maak je iets.. en dat iets is dan zo lekker dat je het het liefste in 1 keer helemaal op zou eten. Dat is dus wat ik had met dit paleo cashewbrood. Zelfs manlief die meestal niet de grootste fan is van dit soort baksels was onder de indruk.

Het is een aangepast recept van het welbekende brood van Against All Grain. Sowieso een dame om te volgen als je van lekkere recepten houdt! Toen ik net begon met paleo was ik onwijs blij met al het lekkers wat op haar website staat.
Het brood stond al langer op mijn to-cook lijstje, maar zoals met zoveel dingen kwam het er elke keer maar niet van. Tot nu dan, en nu ik het dan eenmaal gemaakt heb weet ik zeker dat dit een standaard receptje hier in huis gaat worden.

Voortaan als ik ergens een broodje bij wil, dan wordt het deze! Zo at ik dit brood met een lekker laagje roomboter bij een stoofpotje (smullen!), met een gebakken ei als ontbijt en met homemade pesto als snack. Lekker veelzijdig dus.

cashewbrood

Het bakje water in de oven zorgt ervoor dat het brood niet super donker kleurt tijdens het bakken.

Cashewbrood, paleo-proof

Een heerlijk brood dat helemaal past binnen de paleo levensstijl
Voorbereiding15 minuten
Bereiding45 minuten
Rusttijd15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 250 g cashewpasta
  • 4 eieren eiwit en eigeel gescheiden
  • 1 el honing
  • 2 el appelazijn
  • 90 ml amandelmelk
  • 30 g kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Zet een schaal met water in de oven. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Bekleed een cake/broodvorm met een vel bakpapier.
  • Mix de eiwitten in een brandschone kom tot deze stijve pieken vormen.
  • Mix in een andere kom de cashewpasta met de eierdooiers tot alles goed gemengd is.
    Voeg honing, appelazijn, amandelmelk toe en mix weer goed door. Voeg kokosmeel, bakpoeder en zout toe en mix goed door.
  • Voeg 2 el van de eiwitten bij het cashewmengsel en spatel door tot het is opgenomen. Voeg de resterende eiwitten toe en spatel door tot alles is opgenomen.
  • Schep het mengsel in de bakvorm en zet meteen in de oven.
  • Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. (het brood is klaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt)
  • Haal het brood uit de vorm en laat 10-15 minuten afkoelen op een rek.

Pin dit cashewbrood!

cashewbrood