Deze ijstaartjes van yoghurt met cruesli zijn makkelijk en snel te maken en daarnaast uiteraard ook erg lekker. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en wat geduld terwijl ze in de vriezer staan. Maar dan heb jij weer tijd om andere dingen te doen!

Ik kan me zo voorstellen dat dit in de zomer erg lekker is als ontbijt; een echt verwenontbijtje. Maar, met de feestdagen in het vooruitzicht, ook perfect als een nagerecht. Geen overdreven zoet en zwaar nagerecht.. maar een lekker fris hapje om mee af te sluiten.

Voor deze ijstaartjes gebruikte ik 2 producten die in de foodybox herfst zaten. 2 Producten die ik eigenlijk nooit zelf zou kopen, dat maakt de foodybox leuk! Want zo leer je toch weer andere producten kennen. De vanille yoghurt (die overigens is die leuke blauwe aardewerken potjes zat) en het rood fruit zijn dus die 2 producten uit de box.

yoghurt ijstaartjes

Voel je overigens vrij om jouw favoriete yoghurt/cruesli te gebruiken in dit recept. Of wellicht naturel yoghurt met een drupje siroop als je graag een nagerecht met een kleurtje hebt 🙂

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 grote taartjes van 10 cm doorsnee. Je zou ze ook kunnen maken in glaasjes of andere vormpjes.

IJstaartjes van yoghurt

Makkelijk, snel en ongelofelijk lekker!
Voorbereiding15 minuten
Wachttijd2 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 8 el cruesli
  • 2 el honing
  • 200 g vanille yoghurt
  • rode vruchten naar smaak

Instructies

  • Combineer 6 el cruesli en 2 el honing in je keukenmachine en pulseer enkele malen.
    Voeg de overige cruesli toe en roer deze er doorheen.
  • Neem 2 metalen ringen (of andere vormpjes/glaasjes) en verdeel een kwart van de cruesli over de bodems. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Schep een kwart van de yoghurt in beide ringen en verdeel voorzichtig over de bodem.
  • Zet de taartjes voor ongeveer 1 uur in de vriezer tot de yoghurt wat hard is geworden.
  • Haal de taartjes uit de vriezer en schep er de resterende cruesli op en druk weer goed aan. Verdeel er de resterende yoghurt over. Zet in de vriezer tot alles bevroren is.
  • Haal de taartjes ongeveer 20-30 minuten van te voren uit de vriezer, zodat ze iets zachter worden.
  • Serveer de taartjes met de rode vruchten naar smaak.

Pin deze ijstaartjes!