Het recept voor deze zachte hartjeswafels is het recept van mijn oma. En eigenlijk zou ik je zelfs 2 verschillende recepten kunnen geven, mijn oma’s (en opa’s) hebben namelijk beide een compleet ander recept. Maar voor vandaag; zachte wafels! Overheerlijk bij een kopje koffie of thee.

Vroeger stond er vaak een flinke toren wafels op tafel bij mijn opa en oma, uiteraard altijd rijkelijk bestrooid met poedersuiker. Ik kan het me nog zo goed herinneren! Deze hartjeswafels hebben voor mij daarom ook echt iets nostalgisch. Zo bak ik ze standaard met oud & nieuw maar ook met pasen of andere feestdagen zet ik ze graag op tafel.

Daarnaast bakten mijn vader en mijn moeder ze ook regelmatig en dan allebei volgens een ander recept. Want ja, je gebruikt toch al snel het recept van je eigen moeder. Het recept van mijn moeders moeder is echt voor zachte wafels, de wafels van mijn vaders moeder zijn wat harder. Vandaag geef ik je het recept van mijn moeders moeder. De zachte wafels hebben mijn voorkeur en vind ik zo lekker dat ik er van kan blijven snoepen! Ondertussen staan de harde hartjeswafels ook online!

Zachte hartjeswafels
Zachte hartjeswafels

Met onderstaand recept maak je een flinke toren wafels! Ongeveer 30 rozetten, mits die eerste wafel lukt. Mijn eerste wafel/rozet is altijd te klein omdat ik er te weinig beslag in doe. De tweede is meestal te groot en dan druipt het uit de vorm haha…. daarna lukken ze perfect!

Het perfecte hartjes wafelijzer

Ik heb ondertussen al twee wafelijzers versleten en de laatste keer vond ik het maar lastig om een nieuwe te vinden! Maar online (en soms bij de action/lidl) zijn ze nog te vinden, ik heb dit Hartjeswafelijzer gekocht via bol. Deze heb ik nu meerdere jaren in gebruik en is nog steeds perfect!

Zachte hartjeswafels
Recept afdrukken
5 van 9 stemmen

Zachte hartjeswafels

De lekkerste wafels om van te snoepen
Voorbereiding10 minuten
Bereiding40 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 30 rozetten

Ingrediënten

 • 1 kilo zelfrijzend bakmeel
 • 6 eieren
 • 500 g roomboter op kamertemperatuur
 • 750 ml melk
 • 500 g suiker
 • 5 zakjes vanille suiker
 • 1 snuf zout

Instructies

 • Klop de boter en beide suikers zacht en romig in een kom.
 • Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen in het beslag.
 • Zeef de bloem erboven en voeg de melk en het zout toe. Mix tot een glad beslag.
 • Verhit je wafelijzer en vet een beetje in.
 • Schep elke keer een volle eetlepel beslag in je wafelijzer en bak enkele minuten tot je wafels gaar en goudbruin zijn.

Pin deze zachte hartjeswafels!

Zachte hartjeswafels