Het recept voor deze zachte hartjeswafels is het recept van mijn oma. En eigenlijk zou ik je zelfs 2 verschillende recepten kunnen geven, mijn oma’s (en opa’s) hebben namelijk beide een compleet ander recept. Maar voor vandaag; zachte wafels! Overheerlijk bij een kopje koffie of thee.
Vroeger stond er vaak een flinke toren wafels op tafel bij mijn opa en oma, uiteraard altijd rijkelijk bestrooid met poedersuiker. Ik kan het me nog zo goed herinneren! Deze hartjeswafels hebben voor mij daarom ook echt iets nostalgisch. Zo bak ik ze standaard met oud & nieuw maar ook met pasen of andere feestdagen zet ik ze graag op tafel.
Daarnaast bakten mijn vader en mijn moeder ze ook regelmatig en dan allebei volgens een ander recept. Want ja, je gebruikt toch al snel het recept van je eigen moeder. Het recept van mijn moeders moeder is echt voor zachte wafels, de wafels van mijn vaders moeder zijn wat harder. Vandaag geef ik je het recept van mijn moeders moeder. De zachte wafels hebben mijn voorkeur en vind ik zo lekker dat ik er van kan blijven snoepen! Ondertussen staan de harde hartjeswafels ook online!


Met onderstaand recept maak je een flinke toren wafels! Ongeveer 30 rozetten, mits die eerste wafel lukt. Mijn eerste wafel/rozet is altijd te klein omdat ik er te weinig beslag in doe. De tweede is meestal te groot en dan druipt het uit de vorm haha…. daarna lukken ze perfect!
Ik heb ondertussen al twee wafelijzers versleten en de laatste keer vond ik het maar lastig om een nieuwe te vinden! Maar online (en soms bij de action/lidl) zijn ze nog te vinden, ik heb dit hartjes wafelijzer gekocht via bol.
Zachte hartjeswafels
Ingrediënten
- 1 kilo zelfrijzend bakmeel
- 6 eieren
- 500 g roomboter op kamertemperatuur
- 750 ml melk
- 500 g suiker
- 5 zakjes vanille suiker
- 1 snuf zout
Instructies
- Klop de boter en beide suikers zacht en romig in een kom.
- Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen in het beslag.
- Zeef de bloem erboven en voeg de melk en het zout toe. Mix tot een glad beslag.
- Verhit je wafelijzer en vet een beetje in.
- Schep elke keer een volle eetlepel beslag in je wafelijzer en bak enkele minuten tot je wafels gaar en goudbruin zijn.
Pin deze zachte hartjeswafels!

Topreceptje, ze smaken heerlijk! ?
Beste,
super bedankt om jouw receptje te delen. 🙂
is het mogelijk om ook het receptje te ontvangen voor de harde wafeltjes?
Bedankt op voorhand!
groetjes
Nancy
Hi Nancy, ja deze zal ik ook nog een keer maken en delen! Gr, Simone
Amai echt supertop megagoed recept. Dank je wel om dit te delen we smullen 😋
Super recept, mijn dochter vindt ze ook heel lekker.
Heel lekker!
Maar ik haal wel veel meer wafels uit het deeg dan aangegeven.
Goed om te horen dat ze lekker zijn Laura! Oh echt?! Hoeveel haal jij eruit? Meer om van te genieten 🙂
Ik heb de helft van het recept gebruikt en had er 15, beetje te veel voor moederdagontbijt
Gelukkig zijn ze ook morgen nog lekker!
Ik zal ze snel nog eens maken en kijken waar het mis is gegaan! Denk dat in ergens iets verkeerd geteld heb
Bij stap 3 staat: ‘Zeef de bloem erboven…’ Wordt hier het zelfrijzend bakmeel bedoeld in plaats van de bloem (ik denk het wel)?
Ja klopt Fleur!
Lijkt me leuk om met de kids te maken. Ik neem aan ongezouten roomboter, of toch gezouten? Staat het recept van de harde wafels ook ergens?
Niet normaal lekker!!! Onze kids wilden er graag uitdelen aan enkele buren ook ook van hen kregen we complimenten. Zelfs iemand die zei: amai veel lekkerder dan mijn recept dat ik al jaren volg. Top!
Met suiker, bedoel je dan kristalsuiker of witte basterdsuiker?
Ja dan bedoel ik kristalsuiker 🙂
Kun je daar ook gewone wafels mee maken ?
Mvg cisca
Voor mij zijn dit gewone wafels :). Maar ik ga er van uit dat je het beslag voor alle soorten wafels kunt gebruiken
Erg lekker maar ook super machtig 🙂 ben ook wel benieuwd naar het recept van de knapperige wafels!
Wauw!! Heerlijk. Echt een topper 🙂