Deze salade met pompoen, venkel en geitenkaas is echt een feestje om te eten! De smaken combineren perfect met elkaar en het is echt een lekkere herfst/wintersalade. Deze goedvullende salade is dus echt een aanrader.
De lauwwarme gekruide pompoen en venkel maken deze salade een perfect maaltje op een koude dag. De geitenkaas, walnoten en honing maken het feestje compleet.
Ik at deze salade als lunch, maar ook als diner zou het perfect zijn! Wellicht wil je dan iets meer pompoen of andere ingrediënten toevoegen. (afhankelijk natuurlijk van hoe grote eter je bent)
Ik ben vooral fan van deze salade om de combinaties en het lauwwarme van de groenten. Dat maakt het toch weer net iets anders dan anders. Uiteraard smaakt deze salade ook helemaal afgekoeld perfect!
Ingrediënten, voor 2 personen
– halve flespompoen
– 1 el olijfolie
– 1 volle tl baharat
– 1 venkel knol
– 80-100 gr gemengde sla
– 100 gr zachte geitenkaas
– handvol walnoten
– honing naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de pompoen met de olijfolie en baharat door elkaar.
Spreid uit over de bakplaat en bak in het midden van de oven in 40 minuten gaar en zacht.
Maak ondertussen de venkel schoon, snijd doormidden en haal de harde kern eruit.
Snijd de venkel in parten.
Leg de laatste 10 minuten de venkel bij de pompoen in de oven. Sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen.
Verdeel de sla over 2 borden.
Verdeel hier overheen de pompoen en venkel.
Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de walnoten.
Bestrooi met een snuf zout en verdeel er honing naar smaak over.
Trackbacks/Pingbacks