Ben je nog op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij je kerstdiner? Ik zet 14 smakelijke kerst bijgerechten voor je op een rij. Stuk voor stuk lekkere en makkelijke recepten om op tafel te zetten. Wat denk je bijvoorbeeld van crushed potatoes, pittige zoete aardappel of Broccoli met bosui, komkommer en amandelschaafsel?
Bijgerechten maken een (kerst)diner helemaal af. Want alleen een stukje vlees of vis is eigenlijk ook maar saai toch?
Wat kerst zo leuk maakt is dat je een overdaad aan heerlijk eten op tafel kunt zetten, kies dan ook vooral voor meerdere bijgerechten. Zo kun je van alles wat snoepen en zit er voor iedereen wat lekkers tussen.
Klik op de foto om meteen naar het recept te gaan.
Aardappel wedges – Dit is echt een klassiek gerechtje, het staat dan ook al zeker 2 jaar online op deze website. Zorg dat je voor iedereen minimaal 1 teentje knoflook hebt, want die zijn geroosterd echt onwijs lekker!
Crushed potatoes – niet het meest fotogenieke bijgerecht, maar erg lekker! Je kookt de aardappels voor en vervolgens bak je ze met boter en kruiden in de oven waardoor ze heerlijk knapperige randjes krijgen.
Hasselback aardappelen met kaas – de hasselback aardappel is 1 van mijn favorieten. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Met wat extra kaas extra lekker!
Hasselback zoete aardappelen – ook van de zoete aardappel maak je een heerlijke hasselback! Misschien nog wel leuker om een mix van de gewone aardappel en de zoete variant te maken.
Pittige zoete aardappel – het zoete van de aardappel past perfect bij het pittige van de harissa.
Pommes Duchesse van zoete aardappel – een klassiek bijgerecht maak je gemakkelijk zelf met zoete aardappel!
Bimi en worteltjes in knoflookboter – vrolijke kleuren op je bord! De knoflookboter maakt het extra lekker.
Broccoli met bosui, komkommer en amandelschaafsel – groene groenten met amandelschaafsel, erg lekker en een lust voor het oog.
Broccolisalade – Een heerlijke en frisse salade die perfect past bij verschillende gerechten. Ook lekker bij een avondje gourmetten.
Bloemkool uit de oven – dit is echt voor mij de allerlekkerste manier om bloemkool te eten. Lekker gekruid en geroosterd uit de oven, met een bite.
Gemarineerde champignons – een lekker bijgerechtje, maar ook heerlijk bij een stukje vlees.
Sperziebonen met balsamico-knoflook champignons – weer eens wat anders dan de standaard boontjes.
Gestoofde erwtjes en worteltjes – Een lekkere combinatie die veel beter smaakt als het niet uit een potje is 🙂
Worteltjes met sojadressing – Geef je wortels een oosters tintje met de sojadressing en sesamzaadjes.
Voor een overzicht van voorgerechten kun je hier kijken.
Voor een overzicht van nagerechten kun je hier kijken.
Trackbacks/Pingbacks