Bijna iedereen vindt kruidenboter erg lekker. In dit artikel laat ik je zien dat het echt onwijs makkelijk is om zelf de lekkerste combinaties te maken. Zoals met alles: zelfgemaakt is veel lekkerder dan kant-en-klaar.  Mijn favorieten zijn knoflookboter, zongedroogde tomaten- en basilicumboter en nu kun jij ze ook maken! 

Al heel lang geleden maakte ik al regelmatig zelf kruidenboters. Vorige week was mijn zusje op zoek naar een receptje dat ik vroeger maakte en dat moest ik even opzoeken in mijn oude receptenboekje. Toen kwam ik ook de botertjes weer tegen. Niet alleen de botertjes maar daarnaast ook een flink aantal andere recepten die vroeger mijn favoriet waren en nu eigenlijk nooit meer op tafel verschijnen. Ik heb weer nieuwe inspiratie gevonden voor recepten om met jullie te delen! šŸ™‚

kruidenboter

De kruidenboter maak je dus echt super makkelijk zelf. Maak je alle 3 variaties zoals ik deed? Maak ze dan ook in onderstaande volgorde, dan hoef je tussendoor niet je keukenmachine schoon te maken.

Knoflookboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– 2 grote tenen knoflook
– snuf zeezout

Basilicumboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– flinke handvol basilicum blaadjes (vers)
– half teentje knoflook
– snuf zeezout

Zongedroogde tomatenboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– 7 zongedroogde tomaatjes
– 1,5 tl olie uit het potje van de tomaatjes

Bereiding
Laat de roomboter helemaal op kamertemperatuur komen, zodat deze goed zacht is.

Doe de boter en de overige ingrediƫnten in de keukenmachine en pulseer tot alles goed gemengd is.

Leg een vel bakpapier op je werkblad. Schep 5 cm van de rand de boter in een langwerpige vorm van ongeveer 10-15 cm. Rol het bakpapier strak om de boter heen en draai de uiteindes dicht.
Leg de boter minimaal 2 uur in de koeling zodat deze weer stevig kan worden.

Kruidenboter

Zelfgemaakt het allerlekkerste!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediƫnten

Knoflookboter

  • 250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 tenen knoflook
  • 1 snuf zeezout

Basilicumboter

  • 250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 flinke handvol basilicum blaadjes vers
  • 0.5 teen knoflook
  • 1 snuf zeezout

Zongedroogde tomatenboter

  • 250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 7 zongedroogde tomaatjes
  • 1.5 tl olie uit het potje van de tomaatjes

Instructies

  • Laat de roomboter helemaal op kamertemperatuur komen, zodat deze goed zacht is.
  • Doe de boter en de overige ingrediĆ«nten in de keukenmachine en pulseer tot alles goed gemengd is.
  • Leg een vel bakpapier op je werkblad. Schep 5 cm van de rand de boter in een langwerpige vorm van ongeveer 10-15 cm. Rol het bakpapier strak om de boter heen en draai de uiteindes dicht.
  • Leg de boter minimaal 2 uur in de koeling zodat deze weer stevig kan worden.