Deze tomatensoep met pompoen is weer eens wat anders dan anders. De soep zit echt boordevol smaak en de pompoen geeft er echt dat extraatje aan mee, niet overheersend maar met een perfecte balans tussen de smaken.

Soep is echt een fijn gerechtje als je het mij vraagt. Ook nog eens een gerechtje waar ik echt op elk moment van de dag van kan smullen. De soep staat bij mij vaak als lunch of tussendoortje op tafel en minder vaak als voorgerecht/diner. Deze soep is makkelijk te maken en staat dan ook binnen 30 minuten op tafel. Ik denk dat je uiteindelijk het langste bezig bent met het snijden van de pompoen..

Ik gebruikte voor deze soep gepelde tomaten uit blik, lekker makkelijk! Het blik zat in de foodybox die ik opgestuurd kreeg en zag al bij de reacties dat deze tomaten schijnbaar ‘de lekkerste’ zijn. Eerlijk is eerlijk.. ik heb gepelde tomaten uit blik nog nooit direct uit blik gegeten en ze aan een smaaktest onderworpen. Wat ik wel weet is dat deze soep errug lekker is! Mocht je dus precies dezelfde ingrediënten als mij willen gebruiken, de gepelde tomaten die ik in dit receptje gebruikte zijn die van Mutti Pomodoro en verkrijgbaar bij de grote blauwe supermarkt.

pompoen-tomatensoep

Tomatensoep met pompoen

Heerlijke soep met pompoen.
Voorbereiding15 minuten
Bereiding40 minuten
Totale tijd55 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

 • 2 uien (klein)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 volle tl ras el hanout
 • 1 tl tijm
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 parprika rode
 • 1 flespompoen
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 L bouillon

Instructies

 • Snipper de ui en snijd de knoflook.
 • Snijd de paprika in kleine stukjes. Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd in blokjes.
 • Verhit olie in een soeppan en bak hierin de ui 4 minuten. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en blijf roeren.
 • Voeg de ras el hanout, tijm en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.
 • Voeg de paprika, pompoen, gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen.
 • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staaf mixer glad.
 • Breng eventueel op smaak met peper en zout.