Deze bolcourgettes met paleo rijst zijn erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken. De paleo rijst is gemaakt van bloemkool of broccoli en op die manier krijg je dus nog wat extra groenten binnen. De spekjes geven er een heerlijk hartige smaak aan.

Het voordeel van deze maaltijd is dat het ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Je hebt maar weinig voorbereidend werk. Dat is iets waar ik persoonlijk altijd erg gelukkig van word op een doordeweekse avond. Snel én lekker!

Een beetje afhankelijk van wat je er verder nog bij eet is dit gerechtje voor 1 of 2 personen. Als je er nog een stukje vlees of zoete aardappel naast eet is dit een heerlijk bijgerecht voor 2 personen. Eet je alleen dit? Dan kun je hier in eentje van smullen!

Bolcourgette paleo rijst

De bolcourgettes hol je uit en we gebruiken het courgettevlees verder niet in dit recept. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen de “rijst” te vervangen door het courgettevlees. Oh, en voeg een wat kaas toe! Dat maakt dit maaltijdje nog lekkerder 🙂

Bolcourgette met paleo “rijst”

Heerlijk en gezond!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 2 bolcourgettes
 • 125 g spekjes
 • 150 gr bloemkool- of broccolirijst
 • 2 bosuitjes
 • 3 eieren

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
 • Breng een ruime pan met water aan de kook (waar de bolcourgettes inpassen).
 • Snijd een kapje van de courgettes en lepel de binnenkant eruit. (dit gaat erg makkelijk met een meloenschepje). Kook de bolcourgettes 4-5 minuten. Haal uit de pan en zet ondersteboven zodat ze kunnen afkoelen en er zoveel mogelijk water uitloopt.
 • Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
 • Klop de eieren los in een kom en roer er de bloemkoolrijst, bosuitjes, spekjes en een snuf peper doorheen.
 • Zet de bolcourgettes in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.
 • Bak de courgettes in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven.