Soep, ik vind het heerlijk! Perfect op een druilerige dag als vandaag. Maak eens deze prei-venkelsoep met Arabische specerijen en geniet van de overheerlijke smaakcombinatie. Een heerlijk romige en gezonde soep boordevol smaak!
Het voordeel van soep is wel dat je er echt alle kanten mee uit kunt. Vrijwel elke groenten kun je verwerken tot een heerlijk soepje. De prei, venkel en baharat in deze soep is echt een heerlijke combinatie die je een keer gemaakt moet hebben! Baharat is een Arabische specerijenmix die je tegenwoordig bij elke supermarkt kunt kopen. Het is tegenwoordig, samen met ras-el-hanout, 1 van mijn favoriete specerijenmengsels. Ik kan het je echt aanraden van beiden een potje te kopen, laat je verrassen door de overheerlijke volle smaken van deze mixen!
Dit recept is makkelijk en snel te maken, met maar 5 ingrediënten ook nog eens een echt budget receptje. 3 van de ingrediënten heb ik zelfs altijd standaard in huis.
Prei-venkelsoep
Ingrediënten
- 2 preien
- 1 venkelknol
- 1 tl baharat
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
Instructies
- Maak de preien goed schoon en snijd in halve ringen. Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukken.
- Verhit een soeppan met een scheutje (kokos)olie op middelhoog vuur. Bak hierin de prei en venkel 4 minuten zachtjes aan.
- Voeg de baharat toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat hem ongeveer 15 minuten pruttelen.
- Schep 1 flinke soeplepel prei en venkel uit de pan en zet apart.
- Pureer de soep met een staafmixer glad, schep er daarna de achtergehouden venkel en prei weer doorheen.