Dit appeltaart ontbijtje is mijn nieuwe favoriete ontbijt! Het smaakt echt naar warme appeltaart dus het is voor mij een traktatie om de dag mee te beginnen. Je maakt dit ontbijtje al met maar 6 ingrediënten, waarvan er 2 optioneel zijn 🙂

De laatste tijd probeer ik wat meer te ontbijten, ik word namelijk steeds vaker wakker met trek. Maar ik ben echt een slechte ontbijter! Want als ik heel eerlijk ben heb ik ’s ochtends eigenlijk nergens echt zin in. Het enige wat ik in de ochtend wel erg lekker vind is een smoothie of dit snoepontbijtje.

Onderstaand recept is voor 1 persoon, en is vrij snel te maken. Die 10 minuten dat het ontbijtje in de oven staat heb jij nog tijd om je haren te kammen/je lunch te maken/etc. Handig toch?!

Appeltaart ontbijtje

De kokosbloesemsuiker kun je weglaten of eventueel vervangen door honing. Maar omdat je de appeltjes eerst even bakt in een pannetje gaat dat zo lekker karamelliseren… hmmm :). Het amandelmeel kun je uiteraard ook gewoon weglaten, ik vind het persoonlijk gewoon lekker.

Appeltaart ontbijtje

Een heerlijk en gezond ontbijtje
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 1 appel breaburn
 • 1 kneepje citroensap
 • 0,5 tl kokosbloesemsuiker (optioneel)
 • 1 tl kaneel
 • 1 el amandelmeel (optioneel)
 • 1 handje walnoten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
 • Schil de appel en snijd het klokhuis eruit en vervolgens de partjes in stukjes.
 • Doe de appel in een pannetje op middelhoog vuur samen met citroensap, kokosbloesemsuiker en de kaneel. Roer door terwijl je het enkele minuten laat bakken. Schep het appelmengsel in een ovenbestendig bakje.
 • Hak de walnoten grof.
 • Schep het amandelmeel over de appel en bestrooi vervolgens met de walnoten, druk lichtjes aan.
 • Bak het appeltaart ontbijtje 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Pin dit appeltaart ontbijtje!