Deze groente noodles met cashewsaus zijn overheerlijk en helemaal vegan! Deze maaltijd zit boordevol groenten en heerlijke smaken die perfect combineren. Echt een gerecht om met iedereen van te genieten.
Ok.., Ik zal het maar meteen zeggen.. Deze groente noodles met cashewsaus zijn niet het meest fotogenieke gerechtje. Dat heeft natuurlijk ook met de fotografe en haar trek te maken 😉
Maar deze maaltijd is echt het maken waard!
De echte vleeseters zullen aan deze maaltijd geen tekorten hebben. Mocht je nou bang zijn dat je wel wat tekort komt (wat echt niet zo is) voeg dan eventueel wat kip toe.
Als er nou binnenkort vrienden/familie bij je komt eten die vegetarisch of vegan zijn, denk dan eens aan dit recept! Of sla het meteen op (bv met de pinterest knop onderaan deze pagina) zodat je het altijd gemakkelijk terug kunt vinden.
Met onderstaande ingrediënten heb je genoeg voor 3 personen.
Ingrediënten cashewsaus
– 400 ml kokosroom
– 400 gr cashewnoten (ongezout)
– 2 teentjes knoflook, gepeld
– 4 el coconut aminos
– flinke snuf peper en zout
Ingrediënten groente noodles
– 1 venkel
– 250 gr kastanjechampignons
– 2 courgettes
– 2 flinke winterwortels
– 1 el coconut aminos
– 1,5 tl kokosolie
Bereiding
Voor de cashewsaus combineer je alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat draaien tot je een mooie saus hebt gekregen. (zoals je op de foto ziet heb ik geen gladde saus, ik vind het lekker als er nog wat bite is)
Doe de cashewsaus in een klein pannetje en verwarm op laag vuur.
Nu gaan we de groente noodles maken;
Maak de venkel schoon, snijd de onderkant eraf en schaaf met een mandoline in dunne plakken.
Maak de champignons schoon met een droog keukenpapiertje en snijd deze in plakken.
Snijd de uiteindes van de courgettes en maak er noodles van met een spirelli of juliennesnijder.
Maak de wortels schoon, snijd de uiteindes eraf en maak er noodles van met een spirelli of juliennesnijder.
Verhit een wok op middelhoog vuur met de kokosolie.
Voeg de venkel, champignons en coconut aminos toe en roerbak tot ze bijna gaar zijn.
Voeg de wortel noodles toe en bak 3 minuten mee. (deze mogen best nog wat crunch hebben).
Voeg de courgette noodles toe en bak 1 a 2 minuten mee, tot deze net een beetje zacht worden.
Verdeel de groenten over 3 borden en schep er naar smaak cashewsaus op.