Dit boerenkool pannetje is perfect als ontbijt of lunch. Het zit boordevol smaak, is klaar binnen 15 minuten en vult goed zodat je er weer een paar uur tegenaan kunt. De beste combinatie als je het mij vraagt!

Zoals jullie wellicht al weten ben ik echt een lastige ontbijter.. ik heb gewoon vaak wel trek maar eigenlijk nergens zin in. Dit boerenkool pannetje ontdekte ik in het weekend en ik werd er onwijs vrolijk van! Want wat heb ik zitten smikkelen…

Zelf probeer ik de laatste tijd weer stukken gezonder te eten, gezond is voor mij paleo; zonder lactose, granen en geraffineerde suikers en zeker geen pakjes en zakjes! Wel met heel veel groente, fruit, noten, ei en vlees/kip/vis. Wel heb ik voor mezelf een uitzondering voor kaas. Want tja.. kaas… hmmm 😉

boerenkoolpannetje

Een paleo ontbijtje was voor mij eigenlijk altijd een smoothie of iets met ei. Maar nu kan ik een nieuw receptje toevoegen! En ik weet nu al.. ik ga veel meer lekkere combinaties bedenken. Het is een combinatie van hartig en zoet, dus ideaal als je de echte hartige paleo ontbijtjes nog een beetje heftig vindt.

Boerenkool pannetje met worst en appel

Heerlijk als ontbijt of lunch!
Voorbereiding3 minuten
Bereiding12 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 runderworstjes biologisch
  • 2 flinke handen boerenkool
  • 1 klein appeltje
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verhit een pan op middelhoog vuur met wat olie.
  • Knijp het vlees uit de worstjes in de pan en bak gaar.
  • Voeg de boerenkool toe samen met een flinke snuf zout en peper en bak enkele minuten mee.
  • Snijd het appeltje in stukjes, voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee.

Pin dit boerenkool pannetje!

Ben je op zoek naar nog meer lekkere inspiratie? Er staan nog veel meer lekkere paleo recepten online!