Deze dadelballetjes met speculaas zijn echt een heerlijke en gezonde snack. Ze passen perfect bij het koude en druilerige weer van de laatste tijd. Lekker met een kopje koffie of thee, een goed boek en snoepen van deze balletjes… zo kom ik mijn dag wel door!

De dadelballetjes kwamen een aantal jaren geleden in opmars als gezonde snack en zijn ondertussen niet meer weg te denken. Het leuke is dat je er alle kanten mee op kunt! Het recept voor deze dadelballetjes met speculaas is echt super makkelijk, je hebt er namelijk maar een paar ingrediënten voor nodig. Niet zo’n fan van walnoten? Dan vervang je die gewoon door jouw favoriete noot!

Wel is het belangrijk om een goede krachtige keukenmachine te gebruiken, anders kan die nog wel eens moeite krijgen met het dadelmengsel.

Dadelballetjes met speculaas

Dadelballetjes met speculaas

Een heerlijke snack voor elke dag!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 200 g dadels
  • 150 g walnoten
  • 1,5 el water
  • 1 tl speculaaskruiden

Instructies

  • Laat de dadels 5-10 minuten weken in warm water, giet ze daarna af.
  • Doe de dadels, walnoten en speculaaskruiden in de keukenmachine en maal tot je een egale massa hebt. Voeg het water toe als je keukenmachine er teveel moeite mee heeft. Schraap tussendoor (als de keukenmachine uit staat) de zijkanten af zodat alles goed gemengd wordt.
  • Draai balletjes van het mengsel en leg op een bord.
  • De balletjes kun je een week in de koelkast bewaren. (maar een week is wel erg lang voor deze lekkere snoepjes)

Pin deze speculaas dadelballetjes!