Deze gebakken spruitjes met zoete aardappel en spekjes maken samen een overheerlijke maaltijd voor een makkelijke doordeweekse avond. Een gezonde maaltijd boordevol voedingsstoffen! Voor het eerst bakte ik de spruitjes in plaats van ze te koken.

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en kreeg ik de blog ikook toegewezen. Lang heb ik zitten twijfelen wat ik zou maken, ik had zelfs al verschillende recepten opgeslagen op een pinterest bord.
Tot ik op een dag terug ging naar de website en ik deze spruitjes zag staan! De klassieke combinatie met spekjes was mij zeker niet vreemd.. mijn ouders maakten dat namelijk altijd en dan nog met gebakken aardappeltjes. Yum!

gebakken spruitjes

Ik koos voor dit receptje omdat hierin de spruitjes gebakken worden, dat was voor mij iets nieuws! Normaal kook ik de spruitjes altijd voor, dus dit klonk als een goed experiment. Laat ik je vertellen; experiment geslaagd! Een nieuw comfortfood gerecht voor mij 🙂 . Neem hier een kijkje bij het originele recept. Ik voegde er zoete aardappel aan toe en liet de knoflook achterwege.

Gebakken spruitjes, zoete aardappel en spekjes

Een perfecte maaltijd boordevol groenten!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g spekjes
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 ui
  • 500 g spruitjes
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Maak de spruitjes schoon en snijd in tweeën en de grote in vieren. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur met kokosolie en bak hierin de zoete aardappel met een snuf zout en peper in 8-10 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes krokant. Schep de spekjes uit de pan zodra ze gaar zijn en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Bak de ui in het achtergebleven vet van de spekjes in de koekenpan.
  • Voeg de spruitjes toe en bak 7-8 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de gare zoete aardappel toe met de spekjes en een snuf peper en verwarm alles al omscheppend nog een minuutje door.

Notities

TIP: Dit gerecht smaakt overheerlijk met wat eigengemaakte mayonaise erbij!

Pin dit heerlijke recept!