Soms heb je gewoon zin in een heerlijk verwenontbijtje zonder dat je daar bergen ingrediënten en tijd voor nodig hebt. Deze banaanpannenkoekjes met cacao zijn daarop hét antwoord!
Met deze pannenkoekjes weet je zeker dat je iets superlekker op tafel zet.

De banaanpannenkoek… iedereen kent ze ondertussen wel toch? Zo heb ik ook al de “standaard” variant op deze website staan, maar dan wel met gebakken appeltjes (klik hier voor het recept). Toch mocht deze variant met cacao zeker niet ontbreken.

Ik kwam hierop omdat ik deze maand ook weer mee doe aan de receptenruil, de naam zegt het al; je kiest een recept uit van een toegewezen website.  Uiteraard is het altijd leuk om het recept wel iets aan te passen zodat het eigen is.

receptenruil

Deze maand mocht ik koken van Peachy Paleo en ik koos voor de Chocoladecake met 3 ingrediënten.. ja ik weet het; cake! Maar ja, ik besloot van die ingrediënten pannenkoekjes te bakken omdat ik dat al zo lang niet meer gehad had. Neem dus ook zeker even een kijkje bij het originele recept om er een cakeje van te maken. 🙂

Banaanpannenkoekjes met cacao

Banaanpannenkoekjes met cacao

Een heerlijk en makkelijk ontbijtje
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 banaan rijpe
  • 1 ei
  • 1 tl cacao
  • kokosolie om in te bakken
  • 1 tl kososrasp

Instructies

  • Doe banaan, ei en cacao in de keukenmachine en mix tot je een egaal (en klontvrij) mengsel hebt. (Je kunt ook de banaan fijnprakken in een kommetje, gebruik hiervoor een vork. Meng er vervolgens ei en cacao door)
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier wat kokosolie in.
  • Schep 1 el beslag in je pan, spreid het een beetje uit. Herhaal tot je pan vol is. Zodra je belletjes ziet op je pannenkoekjes is het tijd om ze voorzichtig om te draaien. Bak ook deze kant nog een minuutje.
  • Serveer de pannenkoekjes met kokosrasp, cacao nibs of vers fruit.

Pin deze heerlijke pannenkoekjes!

Ben je op zoek naar nog meer lekkere inspiratie? Er staan nog veel meer lekkere paleo recepten online!