Door SoFine werd ik gevraagd of ik een lekker recept wilde bedenken met hun aspergeburger. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik fan ben van asperges, dus daar had ik wel oren naar!

Ik besloot er een klassiek aspergegerecht van te maken, maar dan op een hamburgerbroodje en uiteraard ook wel iets meer naar het echte hamburger-gevoel toegetrokken.
Deze burgers maken we met een klassieke hollandaise saus (klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!) wat overheerlijk smaakt bij asperges. Want een aspergeburger met mayo en ketchup vind ik toch net iets minder lekker klinken.

Ik bakte de aspergeburgers in de oven; super handig! Zo heb ik zelf namelijk tijd voor andere dingen. Persoonlijk vond ik de aspergeburgers erg lekker van smaak.
Dat ze verwerkt zijn tot een echt broodje asperge maakt het misschien wel nóg lekkerder!

Denk je nou na het zien van deze foto’s en het lezen van het recept; die wil ik ook wel eens proberen! Nou, dan heb ik iets leuks voor je; je kunt namelijk heel de maand juli de aspergeburgers online bij jumbo bestellen met maar liefst 50% korting. Gebruik hiervoor de volgende code: SoFine50.
Geen zin om online te bestellen? Uiteraard kun je de burgers ook in de winkel kopen, kijk hier voor de verkooppunten. (helaas dan wel zonder de korting)

Aspergeburger

Ingrediënten

– 2 aspergeburgers
– 2 harde broodjes
– Handvol gemengde sla
– 1 tomaat, in plakken
– 50 gr groene aspergetips
– Kiemen naar smaak

Ingrediënten Hollandaise saus

– 1 eigeel (kamertemperatuur)
– 1 tl water
– 0,5 tl citroensap
– 90 gr roomboter

Bereiding

Verwarm de aspergeburgers zoals aangegeven op de verpakking.

Maak de hollandaise saus;
Smelt de boter in een pan, maar zorg dat deze niet verkleurd.
Doe ondertussen het eigeel, water, citroensap en een snuf zou in een hoge maatbeker.
Zet je staafmixer er in en mix tot een egale massa, giet nu (terwijl de staafmixer aan staat) langzaam en geleidelijk de warme boter erbij.

Verhit een pan met antiaanbak laag op middelhoog vuur en bak hierin de groene aspergetips even aan met een snuf zout en peper.

Snijd de broodjes doormidden en voeg de ingrediënten in deze volgorde toe;
Sla
Aspergeburger
Tomaat
Groene aspergetips
Hollandaise saus naar smaak
Kiemen naar smaak

Aspergeburger