Deze cacao puffs (of chocolade koekjes) lijken echt verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger wel eens kreeg door mijn melk. Niet zo vaak, want ze waren natuurlijk niet de meest gezonde keuze. Maar daar breng ik verandering in met dit receptje! Ze zijn namelijk vrij van granen en zonder de witte geraffineerde suiker.

De cacao puffs zijn heerlijk in (plantaardige) melk als ontbijt. Ze blijven ook een flinke tijd goed van vorm, uiteraard nemen ze wel iets van de melk op maar ze vallen niet binnen een minuut uit elkaar zodat je chocolademelk hebt. Daarnaast zijn ze ook perfect als koekje bij de koffie! Echt, je kunt er alle kanten mee op.

Ze zijn perfect om te bewaren in de vriezer, zo blijven ze erg lang lekker. Vries ze in in zakjes of bakjes, het makkelijkste is als je ze in porties invriest. Haal ze de avond van te voren of een uurtje voordat je ze wilt eten uit de vriezer. Zo weet je zeker dat je altijd een lekker ontbijtje binnen handbereik hebt!

Cacao puffs

Met onderstaand recept maak je echt een flink aantal cacao puffs. Mijn oven is niet zo groot en onderstaand recept moest zelfs in 2 keer gebakken worden. Je maakt dus een fijn voorraadje. Maar zoals gezegd; je kunt ze invriezen!

Cacao puffs

Heerlijk in de melk als ontbijt, misstaan ook niet als koekje bij de koffie.
Voorbereiding10 minuten
Oventijd22 minuten
Totale tijd32 minuten

Ingrediënten

 • 75 g amandelmeel
 • 145 g tapioca
 • 50 g cacao poeder
 • 95 g kokosbloesemsuiker
 • 1 snufje zout
 • 2.5 tl bakpoeder
 • 85 ml kokosolie gesmolten
 • 1 ei
 • 1 eiwit
 • 1 tl vanille extract

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht) en zet vast een bakplaat met bakpapier klaar.
 • Meng in een kom amandelmeel, tapioca, cacao poeder, kokosbloesemsuiker, snufje zout en het bakpoeder goed door elkaar.
 • Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, ei, eiwit en vanille toe aan de droge ingrediënten en kneed met je handen tot alles goed gemengd is en je een deegbal hebt.
 • Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 1 tl. Leg deze op de bakplaat. Houd tussen de balletjes een beetje ruimte over, want ze zullen iets groter worden in de oven. Herhaal tot de bakplaat vol ligt.
 • Bak de cacao puffs 11 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Haal de plaat uit de oven en draai de balletjes om met een tang. Bak ze vervolgens nog eens 11 minuten tot ze gaar zijn.
 • Let op; deze cacao puffs worden nog knapperiger terwijl ze afkoelen

Pin deze cacao puffs!

cacao puffs

Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijtjes? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan ze allemaal bij elkaar.