Na het succes van de aspergeburger ging ik ook aan de slag met de SoFishburger van SoFine. Een heerlijke burger met een krokant jasje. Enne, deze burger is 100% visvriendelijk. Wat? Ja, deze burger is namelijk echt een vegan burger; geen dierlijke producten.
Een goed gevulde salade is wat mij betreft altijd een goed plan; als lunch maar ook als diner. Door het eten van een salade als lunch krijg je weer wat extra groenten binnen, zo weet je zeker dat je genoeg vitaminen en vezels eet. Eet daarbij als diner ook nog een grote portie groenten en het feest is compleet!
Terug naar de salade, dit recept is echt mijn nieuwe favoriet. Knapperige en frisse sla met heerlijke groenten en daarbij een warme burger. Echt, zo weet je zeker dat je gaat genieten! De burgers verwarmde ik zelf in de oven, zo kan ik in de tijd dat ze garen de groenten snijden, de dressing maken en de salades samenstellen.
Saladebowl met vegan visburger
Ingrediënten
- 2 SoFishburgers
- 150 g romaine sla
- 2 tomaten
- 0.5 komkommer
- 4 radijsjes
- 2 el ingemaakte uitjes
- 2 el croutons
Ingrediënten dressing
- 4 el yoghurt (plantaardige)
- 0,5 tot 1 el water
- 0,5 tl oregano
- 0,5 tl dille
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Verwarm de SoFishburgers zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken. Gebruik een mandoline om dunne linten van de komkommer te schaven. Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verdeel alle ingrediënten over 2 kommen/borden.
- Snijd beide burgers doormidden en leg deze op de salade. Voeg naar smaak dressing toe.
Trackbacks/Pingbacks