Al een tijdje geleden plaatste ik een foto op instagram van deze heerlijke skyrmuffins. Toen kreeg ik al een flink aantal berichtjes of ik het recept wilde delen, uiteraard doe ik dat graag!
Deze skyrmuffins met appel en kaneel zijn echt ongelofelijk lekker, ze zijn luchtig en vol van smaak én je maakt ze in een handomdraai.
Skyr is een heerlijke romige dikke yoghurt, die eigenlijk misschien nog wel meer weg heeft van kwark. Het is rijk aan eiwit, bevat 0% vet en is mijn nieuwe favoriet!
Ik eet het graag als ontbijt met veel fruit en een beetje granola. Omdat ik geen grote ontbijter ben heb ik eigenlijk altijd teveel aan een grote verpakking. Deze muffins zijn dan ideaal! Ze zijn heerlijk bij het ontbijt of lunch, maar ook net zo lekker als tussendoortje.
Eigenlijk denk ik dat je beter een dubbele hoeveelheid kunt maken, al helemaal als je met meer dan 1 of 2 personen bent. Deze muffins zijn eigenlijk gewoon té lekker om te delen.
Skyrmuffins met appel en kaneel
Ingrediënten
- 125 g skyr
- 50 g suiker
- 1 tl milde olijfolie
- 1 tl kaneel
- 1 ei
- 125 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 0.5 appel in kleine stukjes
- 1 eidooier losgeklopt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht) Zet een muffinvorm klaar met papieren vormpjes of vierkante bakpapiertjes.
- Mix in een kom skyr, suiker, olijfolie en kaneel doorelkaar. Voeg 1 ei toe en mix weer goed door.
- Zeef de bloem en bakpoeder boven het skyrmengsel en meng er goed doorheen.
- Schep vervolgens de appelstukjes door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de muffins eruit en gebruik een kwastje om over elke muffin wat eidooier te strijken.
- Zet ze terug in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, tot ze helemaal gaar zijn.