Als je net zoals ik dol bent op rabarber dan moet je zeker deze rabarbersiroop een keer maken. Met deze siroop maak je echt de lekkerste drankjes! Simpel met (bruisend) water is hoe ik het dronk, maar ook in een cocktail is het heerlijk. Of wat denk je van een toetje met rabarbersiroop? Smullen!
De siroop is zuur-zoet en heeft een lekkere punch. Zoals rabarber hoort te zijn 🙂
Dit receptje heeft maar 4 ingrediënten en is makkelijk te maken. De ideale combi voor een heerlijk recept!
Rabarbersiroop
Heerlijk en verfrissend!
Porties: 6 porties
Ingrediënten
- 400 g rabarber
- 100 g aardbeien
- 75 g suiker
- 250 ml water
Instructies
- Snijd de rabarber in stukken en de aardbeien in tweeën.
- Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en breng aan de kook, roer regelmatig even door. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot de rabarber uit elkaar valt.
- Pak een fijne zeef en hang deze boven een kom. Zeef het rabarbermengsel hier doorheen zodat je moes overhoudt in de zeef.
- Doe het vocht terug in de pan en laat even inkoken. Schenk deze siroop over in een brandschoon flesje of weckpot en laat afkoelen.
Notities
Tip: De moes die in de zeef overblijft is heerlijk om zo op te eten. Uiteraard ook lekker over ijs of yoghurt.