De beste chocolate chip cookies zijn knapperig van buiten en heerlijk zacht en chewy vanbinnen. Dit recept is echt hét antwoord als je de lekkerste koekjes wilt eten. Toen ik ze eenmaal gebakken had moest ik me echt inhouden om niet te blijven eten. (want ach.. wie heeft er lunch of diner nodig als je koekjes hebt?!)
Beste idee: een groot deel van de koekjes weggeven! Ja ik doe dat echt puur uit zelfbescherming.
Mijn man nam een groot deel van de koekjes mee naar zijn werk, een deel ging naar familie en een aantal hebben we lekker zelf opgesnoept. Want je moet toch echt veelvuldig proeven om zeker te weten dat ze écht lekker zijn.
Chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 225 g roomboter op kamertemperatuur
- 300 g witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 0,5 tl vanille extract
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g pure chocolade
- 100 g walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht) en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Doe de roomboter en basterdsuiker in een kom en mix deze met een handmixer (of in je keukenmachine) romig.
- Voeg eieren en vanille extract toe en mix goed door.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel door het beslag.
- Hak de pure chocolade en walnoten in stukjes en schep door het deeg.
- Gebruik 2 lepels om hoopjes te maken op het bakpapier. Zorg dat je genoeg afstand houdt tussen de hoopjes deeg want ze zullen uitvloeien.
- Bak de koekjes (eventueel in 2 keer) 22 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat ze na het bakken 5 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze vervolgens op een rooster en laat ze daarop helemaal afkoelen voordat je ze verpakt.
Ik ben dol op chocolat chip cookies en dan vooral als ze hard van buiten en chewy van binnen zijn. Zelf is het me nog niet gelukt, dus deze ga ik zeker proberen!
Wij vonden deze echt perfect!
Ze zijn heerlijk!
Hoe bewaar ik ze best?
Goed om te horen! Je kunt ze het beste in een luchtdicht bakje of zakje bewaren.