Deze pompoensoep met courgette is denk ik de lekkerste pompoensoep die ik ooit gegeten heb. Lekker romig en vol smaak doordat we de pompoen eerst roosteren met lekkere kruiden.

Soep en Simone is echt een match made in heaven. Ik ben echt dol op soep! Met warm, koud of regenachtig weer en net zo lekker als lunch, voorgerecht of diner. Eigenlijk kan het wat mij betreft elk moment van de dag. Ook als tussendoortje vind ik het heerlijk.
Soep is echt een goede manier om wat extra groenten aan je eetpatroon toe te voegen.

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en daar is dit recept het resultaat van. In het kort; je krijgt een andere foodblog toegewezen, kiest daar een lekker recept uit en maakt deze met je eigen twist. Vervolgens delen we deze heerlijke recepten met jullie! Ik kreeg Pienskeuken toegewezen en besloot voor deze heerlijke soep te gaan.

Pompoensoep met courgette

Het originele recept van Pienskeuken vind je hier. Uiteraard heb ik wat dingetjes veranderd, zo liet ik de bleekselderij en salie achterwege maar voegde ik wel courgette en baharat toe.
Laat je trouwens niet afschrikken door de lange lijst van ingrediënten, ik heb er hiervan al 9 standaard in huis.

Romige pompoensoep met courgette

De lekkerste pompoensoep die ik ooit gegeten heb.
Voorbereiding20 minuten
Bereiding1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pompoen schoongemaakt ongv. 700 gram
  • 2 tl baharat kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf zout
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 rode peper (of chilivlokken) naar smaak
  • 1 tomaat
  • 1 courgette gele
  • 1,5 l water
  • 2 blokjes groente bouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de pompoen schoon (de schil kun je er gewoon laten zitten) en snij in blokjes, verdeel deze over de bakplaat. Verdeel over de blokjes baharat, olijfolie en een flinke snuf zout en hussel door elkaar. Bak de pompoen 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gaar is.
  • Verhit een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie.
  • Snipper de ui en knoflook en bak tot deze glazig ziet. Voeg tijm, oregano en rode peper toe en laat even mee bakken.
  • Snijd de tomaat en courgette in stukken en voeg toe aan de pan. Bak enkele minuten mee.
  • Voeg pompoenstukjes, water en blokjes bouillon toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur laag en laat je deze ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Notities

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan eventueel wat extra water toe, of kokosmelk voor een extra romig effect.

Pin deze pompoensoep met courgette!