Deze salade met halloumi en granaatappelpitten heeft echt een perfecte balans tussen verschillende smaken. Halloumi is sowieso een grillkaasje die ik echt onwijs lekker vind in salades, in combinatie met de granaatappelpitten is het helemaal hemels!
Met deze salade heb je een goed vullende lunch waarmee je er zeker weer een paar uurtjes tegenaan kunt. Ook als diner zou het perfect zijn. Voeg dan eventueel nog wat extra groenten toe zoals gegrilde paprika en courgette. Of denk eens aan komkommer, ook lekker fris.
Het fijne aan een salade is dat je er een kleurenfeestje van kunt maken. Fris groen combineert perfect met rode tomaatjes, rozige granaatappel en de goudbruine halloumi.
Salade met halloumi en granaatappelpitten
Ingrediënten
- ! flinke hand romaine sla
- 1/4 rode ui
- 125 g halloumi
- 6 cherry tomaatjes
- 0.5 tl tijm
- 1,5 el granaatappelpitten
- olijfolie
- citroenrasp
- 1 snuf grof keltisch zeezout
- 1 snuf peper
Instructies
- Verdeel de romaine sla over een bord.
- Snij de rode ui in dunne ringen en verdeel over de sla.
- Snij de halloumi in plakjes van 1 cm en deze eventueel nog een keer doormidden. Verhit een koekenpan met een klein beetje olijfolie op hoog vuur en bak hierin de halloumi tot deze aan beide zijdes goudbruin is. Draai regelmatig om. Verdeel de halloumi over de salade.
- Snijd de tomaatjes doormidden. Verhit de koekenpan weer en bak hierin de tomaatjes met de tijm even aan tot ze zacht zijn. Verdeel over de salade.
- Strooi de granaatappelpitten over de salade.
- Verdeel vervolgens naar smaak olijfolie, citroensap, zout en peper over de salade.