Diner Ei Recepten

Spaanse tortilla uit de AutoCook

Spaanse tortilla

Tags:      

Deze Spaanse tortilla maken we in de AutoCook van Bosch. Met een flinke groene salade en een stokbroodje erbij heb je zo een heerlijke en snelle maaltijd op tafel staan voor 4 personen. Het perfecte maaltje op een zomerse avond. (ook op een Nederlandse zomerse avond πŸ˜‰ )

Alweer een paar maanden geleden overleed mijn slowcooker die ook een stoomfunctie had. Deze gebruikte ik regelmatig voor verschillende gerechten en was een fijne keukenhulp. Toen er op een dag een flinke brandlucht vanaf kwam heb ik hem maar heel snel buiten gezet… en ook niet meer naar binnen gehaald.
Toen ik enkele weken daarna de mogelijkheid kreeg om de Bosch AutoCook te testen stond ik daar meteen om te springen! Want ik had dit apparaat al meerdere keren bekeken in mijn zoektocht naar de perfecte vervanging van mijn vorige keukenhulp.

De AutoCook van Bosch heeft maar liefst 50 (!!) verschillende bereidingsprogramma’s, denk aan; bakken, braden, stomen, stoven, pasta, jam, yoghurt, frituren en nog veel meer. Echt te veel om op te noemen dus!

Vandaag wil ik je laten zien dat je met de AutoCook een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten zΓ³nder veel moeite maar met veel smaak! Vandaag heb ik gekozen voor een heerlijke Spaanse tortilla die perfect is op elke zomerse avond.
Als je een drukke dag hebt gehad heb je meestal geen zin om ook nog eens uren in de keuken te staan. Met enkel wat snijwerk en even bakken zet je dit lekkers zo op tafel!

Spaanse tortilla

Het receptje voor de tortilla komt uit het receptenboek dat je bij het apparaat geleverd krijgt. Uiteraard geef ik er mijn eigen twist aan.

IngrediΓ«nten Spaanse tortilla, voor 4 personen
– 600 gr aardappelen, geschild en in blokjes van ongeveer 1 cm
– 1 ui, gesnipperd
– 5 el olijfolie
– 6 eieren
– 25 gr bieslook, fijn gehakt
– 80 gr geraspte kaas, naar keus; ik gebruikte belegen kaas
– 1 tl paprikapoeder
– zout en peper

Bereiding

Doe de aardappelblokjes met 3 el olijfolie in de AutoCook-pan. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.

Stel het baking programma in, selecteer medium en druk op start. (dit programma duurt in totaal 40 minuten)
Doe het deksel dicht en laat de aardappels 10 minuten bakken.

Doe na 10 minuten het deksel open en doe de ui erbij.
Laat met de deksel open 10 minuten bakken terwijl je regelmatig roert.

Klop ondertussen de eieren los.

Voeg de bieslook, kaas, paprikapoeder en zout en peper en roer nog eens goed door.

Voeg vervolgens (nadat de uien 10 minuten hebben gebakken) de resterende 2 el olijfolie toe en roer door.

Voeg vervolgens het eimengsel toe, sluit het deksel en laat nog 20 minuten bakken.

 

En nu heb je dus 20 minuten.
In die tijd maak je met gemak een frisse groene salade (ik maakte deze met sla, komkommer uit eigen tuin, tomaat en wortel).
Serveer eventueel met stokbrood en een tapenade en het feest is helemaal compleet. Wedden dat iedereen zal smullen?!

Spaanse tortilla

    reactie

  • […] maakte dit recept in mijn grootste nieuwe vriend; de AutoCook van Bosch. Al eerder maakte ik er deze Spaanse tortilla in en die was heerlijk. Toen ik aan het nadenken was over een tweede recept wist […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor een lekker lunchrecept, want daarvan kun je nooit genoeg hebben toch? Deze kruidenomelet gevuld met, onder andere, garnalen is echt een blijvertje hoor. 😍
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dit receptje is helemaal gemaakt en gefotografeerd in mijn nieuwe kantoor. Wat ben ik blij met de bak licht die ik daar elke dag naar binnen heb schijnen!! πŸ™Œ πŸ“· Waar ik thuis altijd zo dicht mogelijk bij het raam moest gaan staan hoef ik daar hier stukken minder rekening mee te houden! Wat wel nog even wennen is is het koken op inductie en de ovens... maar dat komt ook helemaal goed! πŸ˜„
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Receptje staat trouwens online! Zie de link in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #lunchbox #omelet #gevuldeomelet #garnalen #paleo #paleolunch #paleolifestyle #paleorecept #koolhydraatarm #koolhydraatbeperkt #keto #ketogeen #ketodieet #lowcarblunch #gezondeten #gezondleven #hetdraaitomdebalans #lekkereten #lekkerrecept #kruiden #foodfotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • πŸ‡ΉπŸ‡· vanavond eten we Turks! Door mijn man heb ik kennis gemaakt met de Turkse keuken en die is Γ©cht onwijs lekker 😍 (mijn man en de keuken πŸ˜‚).
Wat we precies allemaal op tafel gaan zetten weet ik nog niet, maar lekker wordt het zeker. Straks boodschappen doen bij dΓ© Turkse supermarkt!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik kook eigenlijk bijna nooit Turks, dat laat ik aan mijn man en schoonfamilie over. Maar kisir heb ik helemaal onder de knie. Een overheerlijke bulgursalade die overal lekker bij smaakt πŸ™Œ. Dus ik mag deze voor vanavond maken van mijn man πŸ˜….
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het receptje staat op m’n website (zoek kisir rechtsboven en gij zult vinden πŸ˜‰).
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Wat is jouw favoriete keuken?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kisir #bulgur #bulgursalade #turks #turkskoken #turksekeuken #turksrecept #bijgerecht #sidedish #overheerlijk #lekkereten #lekkerrecept #diner #citroen #recepten #boodschappen #turksdiner #zolekker #foodie #gekopeten #foodblogger #foodquotesnl
  • πŸ˜‚πŸ‘†Mijn gezicht als iemand vraagt of ik die red velvet reep van @handsoffmychocolate helemaal alleen ga opeten. Ja duh! Natuurlijk!! Dit is mijn chocolade, die deel ik lekker met niemand.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Omdat ik mijn chocolade niet wil delen hebben ze bij Hands Off My Chocolate 3 repen voor jullie bewaard. En die kun je nu winnen! Perfect kadootje voor jezelf op deze Valentijnsdag! ❀️πŸ₯°πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Jij wilt vast ook wel zo'n overheerlijke reep winnen toch? Ja? Meedoen is makkelijk;
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
1. Volg mij en @handsoffmychocolate
2. Laat een reactie van emoticons achter die jouw liefde voor jezelf Γ©n chocolade laat zien! β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Mijn reactie zou zijn: πŸ™Œβ€οΈπŸ₯°πŸ˜πŸŽ‰πŸ‘πŸ€ͺ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Vanavond rond 20.30 maak ik de 3 winnaars bekend!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#win #winnen #winactie #chocolade #chocolate #redvelvet #redvelvetchocolade #chocoladereep #valentijnsactie #lekkervoorjezelf #diewiljewinnen #snoepen #koffietijd #samenwerking #handsoffmychocolate #diehoefjeniettedelen #voorjezelf #zelfliefde #foodie #foodquotesnl
  • Heb jij een airfryer Γ©n wil je wat lekkers bakken voor Valentijn? Deze red velvet cupcakes met enchanted cream zijn echt overheerlijk!! πŸ™Œβ€οΈπŸ˜β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Eigenlijk deel ik hier zo goed als nooit foto’s van andere projecten. Niet van opdrachten, recepten voor andere websites, foto’s voor klanten... maar daar ga ik toch maar eens verandering in brengen! Ik ben namelijk zo f*cking trots op al dat werk πŸ™Œ πŸ₯° (don’t mind the language 🀭).β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dus vanaf nu; iets meer een showroom van Γ‘l mijn werk! Want dat is wie ik ben. Uiteraard blijf ik hier ook mijn recepten en artikelen gewoon delen.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Oh en deze lekkere cupcakes? Die vind je op de website van @theamazingkitchen , zie de link in m’n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#cupcakes #redvelvet #redvelvetcupcakes #enchantedcream #topping #cake #hhb #heelhollandbakt #sprinkles #valentijnsdag #sweetsformysweet #sugar #suikerrush #lekkerbakken #aifryer #airfryerrecepten #airfryerfan #theamazingkitchen #foodie #foodblogger #foodfotografie #fotografie #fotograaf #styling #foodstyling #eigenbaas #foodquotesnl
  • Mijn aller-aller-allereerste lunch in m'n nieuwe kantoor was deze Italiaanse salade met een lekker pesto-kippetje. Ik dacht; die moet ik jullie niet onthouden!!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Overigens deelde ik deze met @anjasfoodblog . Zij had namelijk pizza bij voor de lunch (he wat vervelend) en was zo lief om deze te delen πŸ₯°.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dat pizzarecept deelt ze denk ik zelf nog wel een keer met jullie. Maar de salade heb je bij deze alvast. Lekker, makkelijk Γ©n goed voor te bereiden. Snel maken dus!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Overigens wilde ik deze al eerder delen vandaag, maar ik ben een beetje chaotisch door m'n nieuwe kantoor momenteel πŸ˜…πŸ˜πŸ€·β€β™€οΈ.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept staat in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#lunch #lunchenzonderboter #broodlozelunch #lunchen #lunchbox #salade #salad #kippetje #pesto #kip #pestokip #kippesto #paleo #paleolifestyle #paleofood #gezond #gezondeten #hetdraaitomdebalans #lekkereten #lekkerrecept #foodie #foodfotografie #fotografie #receptontwikkeling #foodblogger #foodquotesnl
  • Let's get personal!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar liefst 2 keer op dezelfde dag werd ik getagd om #5randomfactsaboutme te delen (dankjewel @anniepannie_nl en @bettyskitchennl πŸ˜…πŸ˜˜). Dingen die jullie wellicht nog niet weten van me... Moeilijk, voor mijn gevoel ben ik redelijk een open boek, maar wellicht wist je onderstaande 5 dingen nog niet van me?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
1. Mijn man noemt mij ook wel 'mevrouw Google' en 'het alziend oog'. De eerste omdat ik soms de raarste dingen weet te benoemen (random vogels bijvoorbeeld) en dat oog omdat ik de kleinste dingen zie. Ik denk dat mij oneffenheden gewoon onwijs opvallen. 🧐
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
2. Van minimaal 2 boeken per week lezen naar helemaal niks. Voor mijn burn-out verslond ik boeken... vanaf het moment dat mijn burn-out toesloeg heb ik geen boek meer van binnen gezien. Ik kan me er gewoon niet meer toe zetten. Overigens heb ik geen moeite met teksten online lezen... het is echt iets specifieks met boeken .
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
3. Ik heb 10 jaar als schoenenontwerper / productmanager gewerkt. Tot ik bij een groot Nederlands merk terecht kwam (waar ik al vanaf het begin van mijn carriΓ¨re in de schoenen heel graag voor wilde werken), daar ben ik zo opeens zonder reden naar buiten gegooid dat ik er Γ©cht he-le-maal klaar mee was! πŸ‘ πŸ‘Ÿ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
4. Ik heb jarenlang gerookt! Van mijn 16de tot mijn 32ste en zeker 15 per dag (tel uit je winst), ik ben nu 2,5 jaar gestopt en nog steeds zo blij mee. Ok, heel eerlijk... af en toe heb ik echt wel weer zin in een sigaretje. Eigenlijk vooral als er alcohol in het spel is en heel eerlijk; smaakt dan echt niet lekker meer! πŸ€·β€β™€οΈ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
5. Ik heb mijn man leren kennen in de kroeg. In een kroeg waar ik al jaaaren kwam... en hij ook. πŸ˜πŸ˜… Toch hadden we elkaar eigenlijk nog nooit gezien. We hadden zelfs dezelfde vrienden en kennissen! Apart toch?!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zo, ik ben benieuwd of je deze 5 dingen al van me wist? Of was het een complete verrassing? πŸ˜…
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
En omdat ik mee blijf doen aan dit spelletje nomineer ik de beste ladybosses; @writeaholic @ingervierhout en @mamasvaneindhoven
  • Oh my, ik bakte weer wat lekkers hoor! 😍πŸ₯°
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Karnemelk... als ik ergens de gruwels van krijg dan is het wel karnemelk. Dus je snapt dat bakken met karnemelk best een stap buiten mijn comfortzone is. Ik twijfelde nog, zal ik even proeven of ik karnemelk nu wel zo lust.... nee toch maar niet gedurfd πŸ˜…πŸ€­.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar goed, deze tulband met karnemelk is dus echt wel een aanrader. Ook als je echt geen karnemelk lust πŸ˜‚.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept staat in mn bio!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#tulband #tulbandcake #cake #cake #karnemelk #cakemetkarnemelk #karnemelkcake #bakken #lovetobake #hhb #heelhollandbakt #bakkenmaar #glazuur #glaze #limoen #lichtenluchtig #luchtig #foodie #recept #lekkerrecept #foodfotografie #foodblogger #foodquotesnl
  • Vorige week mocht ik genieten van een overheerlijke lunch bij @sugopizza in Eindhoven. Ze hebben 20 verschillende 🀀 smaken, probeer daar maar eens uit te kiezen! Mijn absolute favoriet (ik heb er 12 geproefd) was die met champignons en brie, of misschien toch die met pesto... πŸ₯°β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ze serveren pizza al taglio; rechthoekige pizza, die vervolgens in stukken wordt geknipt. En even serieus; dit eet ook veel makkelijker dan de ronde variant!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik schreef een review en je leest er meer over op mijn website, inclusief meer dan genoeg foto's uiteraard!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#pizza #sugopizza #sugo #sugoeindhoven #pizzaaltaglio #knippen #pizzalover #pizzaforlunch #lunch #lunchen #eindhoven #eindhovencity #eindhovenhotspot #hotspot #lekkerlunch #champignons #brie #tomaat #heerlijkelunch #overheerlijk #foodie #review #opuitnodiging #foodblogger. #foodfotografie #foodquotesnl