Deze Spaanse tortilla maken we in de AutoCook van Bosch. Met een flinke groene salade en een stokbroodje erbij heb je zo een heerlijke en snelle maaltijd op tafel staan voor 4 personen. Het perfecte maaltje op een zomerse avond. (ook op een Nederlandse zomerse avond 😉 )

Alweer een paar maanden geleden overleed mijn slowcooker die ook een stoomfunctie had. Deze gebruikte ik regelmatig voor verschillende gerechten en was een fijne keukenhulp. Toen er op een dag een flinke brandlucht vanaf kwam heb ik hem maar heel snel buiten gezet… en ook niet meer naar binnen gehaald.
Toen ik enkele weken daarna de mogelijkheid kreeg om de Bosch AutoCook te testen stond ik daar meteen om te springen! Want ik had dit apparaat al meerdere keren bekeken in mijn zoektocht naar de perfecte vervanging van mijn vorige keukenhulp.

De AutoCook van Bosch heeft maar liefst 50 (!!) verschillende bereidingsprogramma’s, denk aan; bakken, braden, stomen, stoven, pasta, jam, yoghurt, frituren en nog veel meer. Echt te veel om op te noemen dus!

Spaanse tortilla
Spaanse tortilla

Vandaag wil ik je laten zien dat je met de AutoCook een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten zónder veel moeite maar met veel smaak! Vandaag heb ik gekozen voor een heerlijke Spaanse tortilla die perfect is op elke zomerse avond. Als je een drukke dag hebt gehad heb je meestal geen zin om ook nog eens uren in de keuken te staan. Met enkel wat snijwerk en even bakken zet je dit lekkers zo op tafel!

Het receptje voor de tortilla komt uit het receptenboek dat je bij het apparaat geleverd krijgt. Uiteraard geef ik er mijn eigen twist aan.

Spaanse tortilla uit de AutoCook

Overheerlijk en makkelijk om te maken!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding40 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 600 g aardappelen geschild en in blokjes van ongeveer 1 cm
 • 1 ui gesnipperd
 • 5 el olijfolie
 • 6 eieren
 • 25 g bieslook fijn gehakt
 • 80 g geraspte kaas
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 snuf zout en peper

Instructies

 • Doe de aardappelblokjes met 3 el olijfolie in de AutoCook-pan. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
 • Stel het baking programma in, selecteer medium en druk op start. (dit programma duurt in totaal 40 minuten) Doe het deksel dicht en laat de aardappels 10 minuten bakken.
 • Doe na 10 minuten het deksel open en doe de ui erbij. Laat met de deksel open 10 minuten bakken terwijl je regelmatig roert.
 • Klop ondertussen de eieren los. Voeg de bieslook, kaas, paprikapoeder en zout en peper en roer nog eens goed door.
 • Voeg vervolgens (nadat de uien 10 minuten hebben gebakken) de resterende 2 el olijfolie toe en roer door.
 • Voeg vervolgens het eimengsel toe, sluit het deksel en laat nog 20 minuten bakken.

Notities

In die laatste 20 minuten kun je de bijgerechten maken!
In die tijd maak je met gemak een frisse groene salade (ik maakte deze met sla, komkommer uit eigen tuin, tomaat en wortel). Serveer eventueel met stokbrood en een tapenade en het feest is helemaal compleet. Wedden dat iedereen zal smullen?!

Pin deze Spaanse tortilla!