Quiche is zo’n gerecht wat ik zelf onwijs lekker vind. FACT: het allereerste recept dat ik leerde om te koken was quiche! Ik had van mijn ouders een kookboek voor kinderen gekregen (eerlijk is eerlijk, ik heb geen idee meer hoe oud ik was, dus mam: als je dit leest; weet jij het nog?) en deze quiche was het eerste recept dat ik zo lekker vond dat ik het uiteindelijk helemaal uit mijn hoofd kende. Er stond wel meer lekkers in, maar deze was toch echt favoriet.

De quiche die ik vroeger altijd maakte was de klassieke quiche Lorraine. Maar tegenwoordig kies ik vaker voor recepten zonder varkensvlees, mede omdat mijn man geen varken eet. De vegetarische spekjes zijn overigens écht heel erg lekker! En als jij geen probleem hebt met varkensvlees dan kun je uiteraard ook spekblokjes gebruiken. (Bak deze dan wel even uit voordat je ze toevoegt aan de quiche)

Maar goed… genoeg gekletst! Laten we de keuken induiken 🙂

quiche met broccoli
quiche met broccoli
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Quiche met broccoli, paprika en vegetarische spekjes

Een heerlijke maaltijd
Voorbereiding20 minuten
Bereiding45 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 rol quichedeeg tante fanny
 • 250 g broccoli
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 125 g vegetarische spekjes
 • 5 eieren
 • 250 ml kookroom
 • 1 hand geraspte kaas
 • 1 tl oregano
 • 1 tl basilicum

Instructies

 • Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar met een snuf zout. Laat goed uitlekken.
 • Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.
 • Haal het deeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen. Leg het deeg met het bakpapier in de ronde bakvorm.
 • Verdeel de broccoli, paprika en spekjes over de bodem.
 • Kluts de eieren en kookroom. Voeg de geraspte kaas, oregano, basilicum en een snuf zout en peper toe en meng goed door. Schenk dit over de groenten in de quiche.
 • Bak de quiche 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Notities

TIP: Serveer de quiche met een frisse groene salade erbij.