Dit is echt de aller-aller-allermakkelijkste aubergine lasagne! Zo makkelijk dat iedereen het kan maken. Ja, ook als je iemand bent met 2 linkerhanden in de keuken.

Makkelijk, snel en vol smaak dat zijn toch de perfecte steekwoorden voor een receptje? Oh en dan vergeet ik bijna te vermelden dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om dit te kunnen maken (en peper en zout, maar die tel ik even niet mee).
Deze aubergine lasagne is heerlijk als lunch maar ook als bijgerecht.

De aubergine voor dit receptje heb ik gekregen, wat blijkt namelijk; maar 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine. 1 op de 10?! Hoezo zo weinig? Haha toen ik dat las was ik echt een beetje flabbergasted hoor… want hier staat de aubergine minimaal 1 keer per week op het menu.
En jij, eet jij regelmatig aubergine of hoor je eerder bij de 90%?

Aubergine lasagne

Ingrediënten
– 1 aubergine
– 8 tl tomatensaus
– 4 el geraspte kaas
– Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dikte. We gebruiken 4 plakken in dit recept.

Verhit een grillpan op hoog vuur.

Leg de aubergineplakken in de grillpan en bestrooi royaal met zout en peper. Grill beide zijdes ongeveer 2/3 minuten.

Leg een plak aubergine op de bakplaat en verdeel er 2 tl tomatensaus over, bestrooi met 1 el geraspte kaas.

Leg de volgende plak erop en verdeel weer dezelfde hoeveelheid tomatensaus en kaas erover.

Maak met de resterende ingrediënten nog zo’n stapeltje.

Bak de aubergine lasagne 15 minuten in de voorverwarmde oven.