Deze superlekkere aardbeiencake bakte ik afgelopen weekend en ik dacht; laat ik dit recept maar snel met jullie delen nu er nog aardbeien uit Nederland te verkrijgen zijn.

De cake die ik bakte was dezelfde dag al helemaal op… oeps..  Maar nu hadden we ook wel familie uitgenodigd om mee te snoepen hoor! Alhoewel wij ook die cake met z’n tweeën makkelijk soldaat hadden kunnen maken 😉 . Ondertussen staat de cake alweer op het verlanglijstje om weer te maken. Maar dan dus wel echt alleen als we bezoek krijgen!

De aardbeien doen het echt onwijs goed in deze cake. Lekker vol en zoet van smaak zijn ze toch echt het aller-aller-allerlekkerst!

Aardbeiencake

Aardbeiencake

Een heerlijke cake!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 15 minuten
Porties: 9 stukken

Ingrediënten

  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g suiker
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g aardbeien
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 el suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Zet een rechthoekige bakvorm klaar met een vel bakpapier. (mijn bakvorm is ongeveer 25 bij 15 cm)
  • Mix de roomboter en suiker tot dit een romige massa is.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor tot ze helemaal opgenomen zijn.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix tot een egaal beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en gebruik een spatel of bolle kant van een lepel om het beslag te verdelen.
  • Snij de kroontjes van de aardbeien en snij ze vervolgens doormidden.
  • Leg de aardbeien (met de snijkant naar beneden) in het beslag. Verdeel hier overheen het amandelschaafsel en besprenkel met de suiker.
  • Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 50-60 minuten gaar.
  • Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je deze uit de bakvorm haalt.
Aardbeiencake